ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ:ΚΡΑΤΙΚΗ ΑΕΡΟΠΕΙΡΑΤΕΙΑ- Ο ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ

Ρεπορτάζ
 

Να καταδικαστεί διεθνώς η κρατική αεροπειρατεία από το καθεστώς της Λευκορωσίας, ακραίο παράδειγμα κρατικών παρεμβάσεων κατά αντιπολιτευόμενων δημοσιογράφων και ΜΜΕ

Καταδικάζουμε απερίφραστα την πρωτοφανή “κρατική” αεροπειρατεία που διοργανώθηκε από το καθεστώς της Λευκορωσίας, προκειμένου να συλληφθεί ο αντικαθεστωτικός δημοσιογράφος Ρομάν Προτάσεβιτς, στην επιστροφή του από την Ελλάδα όπου κάλυπτε τη συμμετοχή της ηγέτιδας της αντιπολίτευσης στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ εκφράζουμε τις έντονες ανησυχίες μας για την τύχη του 26χρονου δημοσιογράφου και blogger, ο οποίος αρθρογραφούσε κατά του καθεστώτος και συμμετείχε σε αντιπολιτευτικές δράσεις στη Λευκορωσία.

Θεωρούμε απαράδεκτη την αεροπειρατεία σε πολιτικό αεροσκάφος και δηλώνουμε την συμπαράστασή μας σε όσους δημοσιογράφους διώκονται, τόσο στην Ευρώπη όσο και στον κόσμο, για τις αντιπολιτευτικές απόψεις τους. 

Καλούμε την Ευρωπαϊκή Ένωση να αντιδράσει σθεναρά με κυρώσεις απέναντι στην Κυβέρνηση της Λευκορωσίας. Η ελευθερία του Τύπου αποτελεί βασική αξία που απειλείται στις μέρες μας, με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους, συχνά δε με “ισχυρές” παρεμβάσεις των Κυβερνήσεων. Ακραίο παράδειγμα η χθεσινή αεροπειρατεία.

Στηρίζουμε την πρωτοβουλία της ομάδας των ΠΡΑΣΙΝΩΝ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την κατάθεση ψηφίσματος καταδικάζοντας την κρατική τρομοκρατία του καθεστώτος Λουκασένκο κατά πολιτών της ΕΕ.

https://twitter.com/GreensEFA/status/1396555803394461696

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *