ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ:ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΕ ΜΑΥΡΕΣ ΜΕΡΕΣ

Ρεπορτάζ
 

Μαύρος, κατάμαυρος εν τέλει ο συμβολισμός της σημερινής μέρας της περιβόητης πλέον και στον τόπο μας Black Friday.

Στοιχείο, προφανώς μιας υποτιθέμενης «κανονικότητας», αυτής της υπερκατανάλωσης η οποία βασίζεται στην ασταμάτητη υπερεκμετάλλευση των πόρων του πλανήτη μας, οδηγώντας τους σε εξάντληση και στερώντας τους, πλέον, σταδιακά, τη δυνατότητα αναπαραγωγής τους.

Το εικονικό εκπτωτικό τυράκι στη φάκα, δεν είναι το μοναδικό χαρακτηριστικό της.

Η συγκεκριμένη ημέρα, φαίνεται να λειτουργεί ως καταλυτικό στοιχείο για την υιοθέτηση ενός συγκεκριμένου μοντέλου διαβίωσης, μιας επίπλαστης, εικονικής ευμάρειας, με βάση κατασκευασμένες και ετεροπροσδιορισμένες ανάγκες, αλλά, συχνά και ως εργαλείο εργοδοτικής ασυδοσίας και εκμετάλλευσης.
Η Black Friday έχει έρθει πλέον και στον τόπο μας, και τείνει να καθιερωθεί και να εδραιωθεί προς μεγάλη ικανοποίηση του καταναλωτικού ανθρώπου.

Μια επίσκεψη στο διαδίκτυο, σε ενημερωτικά έντυπα, και στα καταστήματα, θα πείσει όλες και όλους για την σπουδαιότητα του γεγονότος, και η αναμενόμενη συμμετοχή αναμένεται να σπάσει και πάλι κάθε ρεκόρ.

Η Black Friday, όσο και να μην γίνεται εύκολα αντιληπτό, πολλαπλασιάζει το περιβαλλοντικό και όχι μόνο αποτύπωμα, προκαλώντας πολλαπλές βλάβες και διαμορφώνει συνειδήσεις που υιοθετούν λογικές και πρακτικές διόγκωσης της κλιματικής κρίσης.

Απέναντι σε αυτή οφείλουμε να  προτάξουμε, σε πρώτη φάση την Green Friday και σταδιακά την Sustainability Everyday.

Οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ προτρέπουν τους πάντες, αν καταναλώσουν σήμερα, να περιοριστούν σε τοπικά ποιοτικά αγαθά και προϊόντα ηθικού εμπορίου, παραγόμενα και κατασκευασμένα με κοινωνική και περιβαλλοντική υπευθυνότητα.

Είναι ο μόνος τρόπος να σώσουμε τον πλανήτη μας και να κερδίσουμε το μέλλον.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *