ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ:ΜΑΡΦΙΝ/ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ

Ρεπορτάζ
 

Ήταν 5 Μαΐου του 2010. Η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ και το ΠΑΜΕ μαζί με δεκάδες σωματεία συγκεντρώνονταν στο κέντρο της Αθήνας, σε μια από τις μαζικότερες πορείες που είχε καταγραφεί ποτέ στη χώρα μας, πορεία κατά του Μνημονίου το οποίο μόλις είχε εξαγγείλει ο τότε πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου.

Με τον αριθμό των διαδηλωτών να πλησιάζει το πρωτοφανές νούμερο των 150.000 κι ενώ στη Σταδίου είχαν ξεκινήσει να ξεσπούν τα πρώτα επεισόδια, τρεις, που ντρέπεσαι να τους πεις ανθρώπους, με καλυμμένα τα πρόσωπά τους, έσπασαν τα τζάμια της τράπεζας Μαρφίν και την πυρπόλησαν.

Ήθελαν να είναι σίγουροι για το φονικό τους έγκλημα γι’ αυτό και δεν στάθηκαν μόνο στην ρίψη αυτοσχέδιων βομβών, αλλά επέτειναν την πυρκαγιά με επιταχυντικά υγρά για να είναι βέβαιοι και για το αποτέλεσμα.

Η τράπεζα είχε μόνο μία είσοδο – έξοδο. Κι οι εργαζόμενοι ελάχιστες ελπίδες…
Η 35χρονη Παρασκευή Ζούλια, η 32χρονη εγκυμονούσα Αγγελική Παπαθανασοπούλου και ο 36χρονος Επαμεινώνδας Τσακάλης δεν κατάφεραν ποτέ να απεγκλωβιστούν από την Τράπεζα.

Γι’ αυτά τα θύματα, καταθέτουμε στεφάνι στη μνήμη τους το Σάββατο, 9 Μαΐου στις 11.00, 10 χρόνια μετά τη μαύρη εκείνη μέρα.

Οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ, δεν προσκληθήκαμε από την Κυβέρνηση, θεωρούμε όμως χρέος μας να τιμήσουμε την μνήμη των θυμάτων, και να καταδικάσουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο το έγκλημα το οποίο και πρέπει, έξω από κάθε σκοπιμότητα, να εξιχνιαστεί και να τιμωρηθούν οι ενοχοι.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *