ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ:ΜΕ ΕΠΙΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ »ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΖΟΥΜΕ» ΔΕΝ ΛΥΝΕΤΑΙ Η ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΜΑΣ

Ρεπορτάζ
 
Η απόφαση της κυβέρνησης να επιτάξει περιουσίες κατοίκων νησιών του Βορείου Αιγαίου προκειμένου να δημιουργήσει κλειστές δομές για τους αιτούντες άσυλο, επιβεβαιώνει πανηγυρικά, και για άλλη μια φορά, ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας κινείται στα τυφλά και χωρίς σχέδιο για την αντιμετώπιση του προσφυγικού.
 
Καταφεύγει σε σπασμωδικά μέτρα, καταπατώντας ακόμη και θεμελιώδη δικαιώματα πολιτών, μέσω Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, δίνοντας ουσιαστικά “λευκή επιταγή” στο Υπουργείο Μετανάστευσης & Ασύλου για τη δημιουργία κλειστών κέντρων κράτησης τύπου Αμυγδαλέζας.
 
Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, το δεύτερο μισό του 2019 είχαμε συνολικά στη χώρα μας 56.000 αφίξεις, όταν το 2015 είχαμε 856.000 αφίξεις μόνο από τη θάλασσα! Αναρωτιόμαστε σε τι είδους αντιμετώπιση θα είχε προχωρήσει η κυβέρνηση εάν βρισκόταν αντιμέτωπη με τέτοιους αριθμούς, πέραν φαιδρών πλωτών φραγμάτων ή παράνομων απωθήσεων.
 
Με τη λογική των επιτάξεων η κυβέρνηση, θα επιβαρύνει κι άλλο τους μόνιμους κατοίκους των νησιών μας, που ήδη έχουν επιδείξει μέχρι σήμερα τεράστια υπομονή, αλληλεγγύη και ανθρωπιά, αλλά θα δώσει και τροφή σε ακραίους κύκλους επιβαρύνοντας και την ίδια την Δημοκρατία.
 
Καλούμε την κυβέρνηση να προχωρήσει έστω και τώρα στη χάραξη μιας αποτελεσματικής ανθρωπιστικής πολιτικής για το προσφυγικό και να απαιτήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση την Αναθεώρηση των κανονισμών του Δουβλίνου, που «προστατεύουν» τις χώρες του Ευρωπαϊκού βορρά, αφήνοντας μόνες τους, στις τύχες τους, τις χώρες του Ευρωπαϊκού νότου.
 
Η λογική της Ευρώπης «φρούριο» είναι ανήθικη και πέρα για πέρα αντιδημοκρατική. Δεν υπάρχουν χώρες «ΧΥΤΑ» για τους συνανθρώπους μας που αναζητούν ένα καλύτερο αύριο μακριά από την πατρίδα τους. Η κυβέρνηση και η Ευρώπη θα πρέπει να αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *