ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ:ΜΕ ΤΗ ΒΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΤ ΔΕΝ ΛΥΝΕΤΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ

Ρεπορτάζ
 

Oι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ καταδικάζουμε απερίφραστα τις επιθέσεις με χημικά όπλα και υδροβόλα οχήματα στους συμπολίτες μας, κατοίκους των πολύπαθων νησιών της Μυτιλήνης και της Χίου, που από χθες ζουν μια πρωτοφανή κατάσταση στον τόπο τους, με 10 διμοιρίες των ΜΑΤ να προσπαθούν να επιβάλουν δια της βίας την κατασκευή των «Κλειστών Κέντρων Κράτησης».

Οι κάτοικοι των νησιών μας, τόσο στη Μυτιλήνη όσο και στη Χίο, αντιδρούν δικαιολογημένα σε αυτό το απάνθρωπο και αναποτελεσματικό μέτρο της δημιουργίας κλειστών δομών που θα μετατρέψει τα νησιά, κυριολεκτικά σε φυλακές.

Η Κυβέρνηση εγκλωβισμένη στα ιδεολογικά της αδιέξοδα εφαρμόζει λογικές κλειστών συνόρων, τύπου Όρμπαν, αγνοώντας επιδεικτικά ότι με τη βία δεν λύνεται η ανθρωπιστική κρίση, αλλά αντίθετα επιτείνεται. Αυτό που χρειάζεται είναι αλληλεγγύη όχι μόνο από την Ευρώπη, αλλά από όλες τις Περιφέρειες και τους Δήμους  της χώρας, ώστε σε πρώτη φάση να εκτονωθεί η κατάσταση στα νησιά μας, που αντιμετωπίζουν με ιδιαίτερη ευαισθησία ένα από τα μεγαλύτερα ζητήματα της εποχής μας.

Οι εκλεγμένοι Περιφερειάρχες και Δήμαρχοι ας σταθούν για μία φορά στο ύψος των περιστάσεων και ας δείξουν  ότι νοιάζονται πραγματικά για την Ελλάδα και όχι για το πολιτικό κόστος, γιατί Ελλάδα είναι και τα νησιά του ΒΑ Αιγαίου.

Οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ και το Ευρωπαϊκό Πράσινο Κόμμα του οποίου είμαστε μέλος, επισημάναμε από την αρχή τα αδιέξοδα των πολιτικών της ΕΕ όσον αφορά το προσφυγικό. Έχουμε επανειλημμένα ζητήσει την αναθεώρηση των Συνθηκών του Δουβλίνου και τη δίκαιη κατανομή των προσφύγων στις χώρες της ΕΕ, προτείνοντας άμεσα εφαρμόσιμα και πραγματιστικά μέτρα, χωρίς να εισακουστούμε.

Οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ συμπαραστεκόμαστε στους πολίτες της Μυτιλήνης και της Χίου, καταδικάζουμε απερίφραστα τις επιθέσεις των ΜΑΤ, και καλούμε την Κυβέρνηση να διαμορφώσει ένα συνολικό σχέδιο επίλυσης του προσφυγικού ζητήματος με παράλληλες ενέργειες τόσο εντός της χώρας, όσο και με την άσκηση πίεσης προς την Ευρωπαϊκή Ένωση.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *