ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ:ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ Η ΜΑΚΡΟΠΝΟΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ρεπορτάζ
 

Ο σεβασμός των Διεθνών Συνθηκών και της Συνθήκης του Δικαίου της Θάλασσας του 1982 είναι ακρογωνιαίος λίθος για την ειρηνική συνύπαρξη των κρατών.

Η Ελλάδα ουδέποτε προκάλεσε τους γείτονές της σεβόμενη πάντα όσα έχει υπογράψει, σε πλήρη αντίθεση με την Τουρκική Κυβέρνηση που συνεχίζει να προκαλεί συνεχώς εντάσεις, αμφισβητώντας και διαστρεβλώνοντας το Διεθνές Δίκαιο.

Η ειρήνη στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου είναι αδιαπραγμάτευτη για τους Οικολόγους ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ και κάθε χώρα που προκαλεί αστάθεια με τις πολιτικές της επιλογές θα πρέπει να βρίσκει απέναντί της σύσσωμη τη διεθνή κοινότητα με διπλωματικές και άλλες πιέσεις.

Ιδιαίτερα οι οικονομικές πιέσεις είναι ένας σημαντικός παράγοντας που μπορεί να επηρεάσει τις πολιτικές κινήσεις των κρατών, κι ως εκ τούτου καλούμε την ελληνική διπλωματία να επιμείνει προς αυτήν την κατεύθυνση ασκώντας την όποια επιρροή διαθέτει στους διεθνείς οργανισμούς και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια στο Ιόνιο, αυτή τη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία, που εντάσσεται στα νόμιμα δικαιώματά μας, έρχεται ως ανταπάντηση στις εντάσεις που προκαλούνται εκ μέρους της εξ ανατολών γείτονος, η ηγεσία της οποίας πέραν των διαχρονικών επιδιώξεων της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής, χρησιμοποιεί τις προκλήσεις και την επιθετικότητα σαν προπέτασμα καπνού για τα εσωτερικά της ζητήματα.

Καλούμε την Ελληνική Κυβέρνηση και το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων να ξεκινήσουν άμεσα διάλογο για την χάραξη κοινής εξωτερικής πολιτικής σε βάθος χρόνου με κοινούς και συγκεκριμένους στόχους και στρατηγικές.

Η λογική της πυροσβεστικής αντίδρασης στις δράσεις της Τουρκικής πλευράς, χωρίς μακρόπνοο όραμα, θα αφήνει πάντα τη χώρα μας να τρέχει πίσω από τα γεγονότα και σε σπασμωδικές αντιδράσεις για την προστασία των αναντίρρητων δικαιωμάτων μας στην περιοχή της Μεσογείου.

Τέλος τονίζουμε ότι δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε με τον τουρκικό λαό που υποφέρει από την έλλειψη δημοκρατίας και ελευθερίας. Και είμαστε ανοιχτοί στη ανάληψη θετικών πρωτοβουλιών οικοδόμησης εμπιστοσύνης και αμοιβαίου οφέλους, εφόσον δεν θίγουν τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας.

Ας προτάξουμε επιτέλους τα θέματα που μας ενώνουν κι ας αναζητήσουμε συνεργασίες σε αυτή την κατεύθυνση για την προώθηση της ειρήνης στη Μεσόγειο.

 

Η φωτογραφία είναι από εδώ: https://left.gr/news/pente-simeia-gia-tis-ellinotoyrkikes-sheseis

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *