ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ:ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΘΑΝΑΤΙΚΗΣ ΠΟΙΝΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΣΩ ΠΟΡΤΑ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΚΙΑ

Ρεπορτάζ

Είναι δυνατόν η κυβέρνηση της Ν.Δ. και ο Πρωθυπουργός προσωπικά, να είναι αποφασισμένοι να οδηγήσουν στο θάνατο έναν άνθρωπο νομίζοντας ότι με περίσσιο λαϊκισμό θα ικανοποιήσουν το ακροατήριό τους;

Είναι δυνατόν να υπάρχουν αφανείς, ασυνείδητες πολιτισμικές καταβολές, κατάλοιπα αυτοδικίας στο ανώτατο επίπεδο; Είναι δυνατόν το 2021 η Ελληνική Δημοκρατία να αμαυρωθεί με τον πρώτο θάνατο απεργού πείνας στην Ε.Ε. τον 21ο αιώνα;

Η Ελληνική Δημοκρατία δεν μπορεί να ακολουθήσει το παράδειγμα της δημοκρατίας του Ερντογάν. Δεν θέλουμε να το πιστέψουμε. Η φυσική εξόντωση ενός ανθρώπου είναι έξω από τον πολιτικό μας πολιτισμό.

Αυτό που συμβαίνει τώρα με την υπόθεση Κουφοντίνα είναι η πιο βαριά γροθιά στο στομάχι των δημοκρατικών αρχών και του κράτους δικαίου, διότι, εκτός από την καταστρατήγηση της βασικής αρχής της ίσης μεταχείρισης, φέρνει , έμμεσα από την πίσω πόρτα τη θανατική ποινή.

Είναι τεράστιο πλήγμα για τη δημοκρατία μας η στέρηση μίας ανθρώπινης ζωής, όποια και αν είναι αυτή.

Ο Κουφοντίνας έχει καταδικαστεί, και πολύ ορθώς, με την ανώτατη προβλεπόμενη ποινή, την οποία πρέπει να εκτίσει σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες δικαίου, όπως το αξιώνει και η ένωση δικαστών και εισαγγελέων και όχι να επιβάλλεται σε αυτόν κατ’ εξαίρεση κακομεταχείριση που οδηγεί στην φυσική του εξόντωση.

Είναι πραγματικά τραγικό, διότι μία έμμεση θανατική καταδίκη θα καταδικάσει με τη σειρά της τη δημοκρατία και το κράτος δικαίου.

Τομέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *