ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ:ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΜΙΣΣΑΛΟΔΟΞΕΣ ΦΩΝΕΣ

Ρεπορτάζ
 

Οι απόψεις,  ενάντια σε πρόσφυγες,  που εκφράστηκαν από τους υπεύθυνους της ΟΝΝΕΔ Πεντέλης είναι κάτι παραπάνω από ανησυχητικές και πρέπει να μας προβληματίσουν όλους.

Πώς είναι δυνατόν να διατυπώνονται τόσο ανυπόστατες και μισαλλόδοξες απόψεις από ένα πολιτικό φορέα νεολαίας, ο οποίος  διεκδικεί να λέγεται σύγχρονος και φιλελεύθερος ;

Είναι άραγε τόσο δυνατά τα ερείσματά της ακροδεξιάς πτέρυγας του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, ώστε να επηρεάζουν σε τέτοιο βαθμό τη θεσμική του λειτουργία ;

Οι απόψεις που διατυπώθηκαν ενάντια σε πρόσφυγες από την νεολαία Πεντέλης του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, αποτελούν τον προθάλαμο απόψεων μιας άλλης εποχής, τις πιο οδυνηρής που βίωσε η ανθρωπότητα. Για αυτό και πρέπει να αντιμετωπιστούν πριν φουντώσουν.

Μια απλή καταδίκη δεν αρκεί! Πρέπει να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα, ώστε τέτοια περιστατικά να μην εμφανιστούν ποτέ ξανά.

Δεν αρκεί μία παραίτηση, απαιτείται πραγματική δουλειά από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας για να ξεκαθαρίσει τις ακροδεξιές,  φιλοφασιστικές και κρυφοναζιστικές συνιστώσες της. 

Μπορεί όμως να το κάνει αυτό, όσο διατηρεί στους υψηλότερους υπουργικούς θώκους πρόσωπα που γαλουχήθηκαν με φασιστικές ιδέες και συνεχίζουν να είναι οπαδοί απάνθρωπων και ακροδεξιών απόψεων ;

Η απάντηση είναι σαφώς αρνητική και για αυτό η Νέα Δημοκρατία πρέπει να απαλλαγεί το συντομότερο από αυτά τα βαρίδια και να καταστεί ένα σύγχρονο δημοκρατικό ευρωπαϊκό κόμμα με αντίστοιχες νεολαίες στους κόλπους της.

Ο Συν-εκπρόσωπος των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ, Νίκος Πουτσιάκας, δήλωσε σχετικά:

Οι κομματικές νεολαίες πρέπει να αποτελούν το ελπιδοφόρο κομμάτι του πολιτικού μας συστήματος και να μην πέφτουν «θύματα» απλουστευτικών και μισαλλόδοξων στερεοτυπιών, επικίνδυνων για το μέλλον των κοινωνιών μας, όπως μας απέδειξε το παρελθόν.

Οι απόψεις των υπευθύνων της ΟΝΝΕΔ Πεντέλης πρέπει καταδικαστούν και να τεθούν εμφατικά στο περιθώριο, για το καλό της δημοκρατίας μας.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *