ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ:ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΙΝΔΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ

Ρεπορτάζ

Οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στους συνανθρώπους μας στην Ινδία και τη Βραζιλία που δοκιμάζονται ιδιαίτερα αυτές τις μέρες, από τον Κορονοϊό. Το νέο κύμα της πανδημίας προκαλεί εκατόμβες θυμάτων και έχει παραλύσει τα εθνικά συστήματα υγείας. Ιδιαίτερα οι εικόνες από την Ινδία, με τις πυρές να καίνε διαρκώς για την αποτέφρωση των νεκρών, και τα ξύλα να μην φτάνουν, δίνουν την εικόνα μιας κοινωνίας και μιας χώρας στη δίνη της κολάσεως.

Ο αριθμός των θυμάτων είναι μεγάλος, όπως φυσικά μεγάλος είναι και ο πληθυσμός των χωρών αυτών. Ιδιαίτερα στην Ινδία, του 1,3 δισεκατομμυρίου ανθρώπων, θεωρείται ότι οι επίσημοι αριθμοί θα πρέπει να πολλαπλασιάζονται ίσως και με συντελεστή 30 για μια πιο ακριβή προσέγγιση της καταστροφής, η οποία θα μπορούσε να είχε περιοριστεί αν οι αυταρχικές κυβερνήσεις της Ινδίας και της Βραζιλίας δεν διακωμωδούσαν τις προσπάθειες λήψης μέτρων κατά του κορονοϊού, υποκρινόμενες ότι δεν υπάρχει ιδιαίτερος κίνδυνος. Με ελλιπείς εξ αρχής υποδομές οι κυβερνήσεις αυτές επιδίδονται σε ιδιωτικοποιήσεις και στην εγκατάλειψη των φτωχών, κάνοντας ακόμη πιο δύσκολες τις συνθήκες για τους τελευταίους. Κομπάζουν ότι αυτές είναι ασθένειες που πλήττουν τον κακομαθημένο Βορρά και τις πλούσιες χώρες -και ιδού τα αποτελέσματα.

Αυτό που βλέπουμε να εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια μας είναι μια κρίση ανθρωπιάς και μια κρίση διακυβέρνησης, που σε συνδυασμό προκαλούν μια τεράστια καταστροφή. Κι αυτές οι δυο κρίσεις χαρακτηρίζουν τόσο το εσωτερικό των εν λόγω χωρών όσο και το διεθνές περιβάλλον. Η συγκέντρωση εμβολίων, φαρμάκων και εξοπλισμού στις πιο ανεπτυγμένες χώρες, με τα ισχυρά νομίσματα, έχει αφήσει στη μοίρα τους τις φτωχότερες χώρες και τους ανθρώπους τους. Η Ελλάδα είναι μέρος του πλούσιου κόσμου, παρά τα προβλήματά που τη χαρακτηρίζουν. Δεν πρέπει να ξεχνάμε όμως, και πρέπει να θυμίζουμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση και σε άλλους διεθνείς θεσμούς, ότι η αλληλεγγύη είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ανθρωπιάς και μακροπρόθεσμα είναι πολύ πιο συμφέρουσα για όλους. Διαφορετικά ας ετοιμαστούμε για νέες μεταλλάξεις και νέες τραγικές σκηνές στις οθόνες μας που αναπόφευκτα θα έρχονται όλο και πιο κοντά μας.

Τομέας Εξωτερικού των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ

Η φωτογραφία είναι από εδώ: india_covid_reuters-1-scaled.jpg (2560×1709) (newsit.gr)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *