ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ/ΔΕΘ:ΤΡΙΓΩΝΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΘΡΟΜΒΟΣΗΣ;Η ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΕΝΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ

Ρεπορτάζ
 

Σας προσκαλούμε στη διαδικτυακή εκδήλωση των Οικολόγων Πράσινων Κεντρικής Μακεδονίας που θα γίνει τη Δευτέρα 19 Απριλίου 2021 ώρα 19.00 πάνω στην πλατφόρμα του Zoom.

https://us02web.zoom.us/j/87826900457

Webinar ID: ‪878 2690 0457

Κεντρικοί ομιλητές:
Γλυκερία Καλφακάκου, Καθηγήτρα Πολυτεχνικής Σχολής ΑΠΘ
Γιάννης Καραμήτσιος, Νομικός Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Γιάννης Μαγκριώτης, Πρώην Υπουργός
Πρόδρομος Νικηφορίδης, Αρχιτέκτονας

Παρεμβαίνουν:
Daniela Wagner, Βουλευτής των Γερμανών Πρασίνων
Φίλιππος Γκανούλης, Περιφερειακός Σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας

Συντονίζει: Αργύρης Γκινούδης, Μέλος Πανελλαδικού Συμβουλίου Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ

 

Λίγα λόγια για την εκδήλωση

Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης

Αστικός Σχεδιασμός και Σφαιρική Σκέψη

Στην επικαιρότητα της πόλης βρίσκεται το διάστημα αυτό η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) ύστερα από την απόφαση της διοίκησής της να προχωρήσει σε ανάπλαση και όχι σε μετεγκατάσταση, όπως είχε προταθεί εδώ και αρκετά χρόνια.
Λύσεις που βραχυπρόθεσμα ίσως να φαίνονται οικονομικές και πρακτικές, ενδεχομένως να υποθηκεύουν το μέλλον της πόλης και να υποβαθμίζουν τελικά το κοινωνικό και φυσικό περιβάλλον.  
Η αντιγραφή δεν είναι πάντα ωφέλιμη.  Χρειάζεται να καταγράψουμε τη δική μας πραγματικότητα και να εντοπίσουμε τι χρειάζεται συνολικά η κοινωνία της Θεσσαλονίκης, σε κανονικές συνθήκες αλλά και σε καταστάσεις έκτακτων αναγκών και όχι τί επιτάσσει απομονωμένα το συμφέρον κάθε οργανισμού ή επιχείρησης.
Αυτός είναι και ο λόγος που έχουμε ταχθεί υπέρ της μετεγκατάστασης της ΔΕΘ. Δεν έχει κανένα νόημα να μιλάμε για οικονομικά εφικτή λύση της ΔΕΘ, για βέλτιστη επιλογή απόδοσης της Διοίκησης, αν τελικά οι επιλογές της καταστήσουν το κέντρο της πόλης απροσπέλαστο, τους πολίτες παθητικούς και απογοητευμένους και τους φορείς διασπασμένους και ανίκανους για συνεργασία.
Με αυτόν τον προβληματισμό, σας καλούμε στη διαδικτυακή εκδήλωση των Οικολόγων Πράσινων Κεντρικής Μακεδονίας που θα γίνει τη Δευτέρα 19 Απριλίου 2021 ώρα 19.00 πάνω στην πλατφόρμα του Zoom.

Ελάτε ακόμη κι αν διαφωνείτε. Η διαφωνία μπορεί να είναι και εποικοδομητική μεταξύ ανθρώπων που έχουν τους ίδιους στόχους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *