ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ:155 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ Η ΠΙΤΣΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Ρεπορτάζ
 

To Γραφείο Τύπου των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση σχετικά με το κλείσιμο του εργοστασίου της εταιρείας PITSOS στην Ελλάδα:

«Με πραγματική αγωνία για τους εργαζόμενους, αλλά και με απογοήτευση για τον προγραμματισμό κλεισίματος ενός εργοστασίου που άφησε ιστορία 155 ετών στο χώρο των ηλεκτρικών συσκευών της χώρας μας, της PITSOS, καλούμε την Κυβέρνηση, να δεχθεί άμεσα την αντιπροσωπεία των εργαζομένων και να εξετάσει όσα διατυπώνουν στην ανακοίνωσή τους.

Η υποχρέωση της SIEMENS, στην οποία ανήκει η PITSOS, να αναπτύξει εργοστάσιο παραγωγής στην Ελευσίνα επενδύοντας 60 εκ. €  με αντίστοιχη δημιουργία 700 θέσεων εργασίας, πρέπει να κινητοποιήσει άμεσα την Κυβέρνηση ώστε να εξετάσει τους λόγους για τους οποίους δεν έχει προχωρήσει η συγκεκριμένη υποχρέωση προς το Ελληνικό δημόσιο.

Αν υπάρχουν συγκεκριμένοι λόγοι για τους οποίους, όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι, δεν έχει ολοκληρωθεί ο εξωδικαστικός συμβιβασμός, τότε αυτοί θα πρέπει άμεσα να λυθούν και να επισπευσθούν οι διαδικασίες. Ας μην ξεχνάμε πόσα έργα του ελληνικού δημοσίου έχει καρπωθεί η SIEMENS επανειλημμένως -και παρά τα σκάνδαλα με τα οποία έχει σχετιστεί.

Επιπρόσθετα, η κυβέρνηση πρέπει, έστω και την ύστατη στιγμή, να μεταπείσει την εταιρεία, ώστε να μη μεταφέρει το εργοστάσιό της στην Τουρκία, προτείνοντας ένα σχέδιο παραγωγής νέων προϊόντων, απόλυτα φιλικών προς το περιβάλλον, που θα απαντούν στις ευρωπαϊκές πολιτικές αντιμετώπισης της κλιματικής κρίσης, θα συνδεθούν με ανάπτυξη τεχνολογικών καινοτομιών ουδέτερου αποτυπώματος και φυσικά θα κατασκευάζονται στη χώρα μας.

Οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ τονίζουμε πως η προώθηση πράσινων τεχνολογικών πρωτοποριών στη χώρας μας δεν έχει περιθώρια “αναβολών”.

Επίσης η εργασία είναι ύψιστο κοινωνικό αγαθό. Όταν κάποιος χάνει τη δουλειά του, δύσκολα θα μπορέσει να την αντικαταστήσει -ειδικά στις εποχές που διανύουμε. Πόσο μάλλον, όταν ένα εργοστάσιο που λειτουργεί ενάμιση αιώνα τώρα κλείνει για να μεταφερθεί στην Τουρκία.

Τόση αποτελεσματικότητα πια;… Χάσαμε και τον Χριστοφοράκο βλέπετε».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *