ΟΙ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΣΩΖΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΗΝ ΠΑΡΤΙΔΑ

Ρεπορτάζ
 

Υπερψηφίστηκε προχθές στο Ευρωκοινοβούλιο με 553 ψήφους το βέτο που πρότεινε ο Ολλανδός Πράσινος Ευρωβουλευτής Bas Eickhout στην πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για Αναθεώρηση του Πλαισίου Αρχών Αξιολόγησης των Φυτοφαρμάκων σε σχέση με την προστασία των μελισσών.

Οι μέλισσες επιτελούν ένα σημαντικότατο έργο στην λειτουργία των οικοσυστημάτων και η όποια διαταραχή της ύπαρξής τους θα δημιουργούσε ανυπέρβλητα προβλήματα καταστώντας αμφίβολο το μέλλον μας.

Η αξιολόγηση λοιπόν των φυτοφαρμάκων πρέπει να γίνεται με ιδιαίτερα αυστηρούς κανόνες και η χρήση τους να μην έχει καμία αρνητική επίπτωση στις μέλισσες.

Η προστασία της βιοποικιλότητας αποτελεί αδήριτη ανάγκη και είναι μονόδρομος για την πορεία της ανθρωπότητας. Το Ευρωπαϊκό Πράσινο Κόμμα (Ε.Π.Κ.) στο οποίο συμμετέχουν οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ δίνει αδιάκοπα αγώνες για όλα τα θέματα που απασχολούν την κοινωνία μας με μοναδικό γνώμονα το δημόσιο συμφέρον.

Αξίζει να ενημερωθείτε για τις δράσεις του Ε.Π.Κ. και για τη δουλειά της Ευρωομάδας των Πράσινων (THE GREENS/EFA) και είμαστε σίγουροι ότι θα έρθετε κοντά μας και θα μας στηρίξετε.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *