ΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ:ΓΙΑ ΤΟ ΟΧΙ ΤΩΝ ΓΕΡΜΩΝΩΝ ΣΤΗΝ ΥΠΟΔΟΧΗ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Ρεπορτάζ
 

Οι προσπάθειες των οικολογικών, ΠΡΑΣΙΝΩΝ κομμάτων της Βόρειας Ευρώπης να συνδράμουν στην αποσυμφόρηση της Ελλάδας από το προσφυγικό κύμα που δέχεται από την Τουρκία, έπεσαν για μία ακόμη φορά στο κενό.

Το Γερμανικό Κοινοβούλιο καταψήφισε την πρόταση του κόμματος των ΠΡΑΣΙΝΩΝ για μεταφορά 5.000 προσφύγων από την Ελλάδα στη Γερμανία, παρότι πολλές από αυτές τις περιπτώσεις αφορούν ασυνόδευτα παιδιά και πρόσφυγες των οποίων συγγενείς ζουν ήδη στη Γερμανία.

Η πρόταση καταψηφίστηκε από τους Χριστιανοδημοκράτες της Μέρκελ, τους Χριαστιανοκοινωνιστές, τους Σοσιαλδημοκράτες, τους Φιλελεύθερους και το ακροδεξιό κόμμα «Εναλλακτική για τη Γερμανία» με την προσχηματική δικαιoλογία ότι πρέπει να είναι «αποτέλεσμα συμφωνίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

Η δικαιολογία της απόρριψης της πρότασης του αδελφού μας κόμματος από τη Γερμανική Βουλή μόνο αποτροπιασμό για την απάνθρωπη στάση των κρατών του βορρά μπορεί να προκαλέσει.

Αν αναζητείται οριστική λύση του προσφυγικού από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τότε δυστυχώς μόνο υποκριτική μπορεί να χαρακτηριστεί η στάση τους σε αυτό το ψήφισμα, δεδομένου ότι η προσφυγική κρίση δεν ξεκίνησε χθες ή προχθές, υπάρχει τόσα χρόνια, και η μόνη αντίδραση της Ευρώπης είναι να στρέφει το βλέμμα της αλλού και να κλείνει τα σύνορά της στο βωμό της «προστασίας» των προηγμένων άσπιλων λαών της.

Η υποκρισία μάλιστα δεν έχει όρια από τη στιγμή που ενώ, όλοι οι αξιωματούχοι των Βρυξελλών φαίνεται  να είναι απόλυτα ενοχλημένοι από τη στάση εκβιασμού του Ερντογάν προς την Ελλάδα και κατ’ επέκταση την Ευρώπη, σκέφτονται να ενισχύσουν οικονομικά την Τουρκία προκειμένου να αποτρέψουν την ένταση των προσφυγικών ροών προς τα Ευρωπαϊκά σύνορα, δηλ. την Ελλάδα.

Το προσφυγικό ζήτημα δεν λύνεται με τη χρηματοδότηση της Τουρκίας για συγκράτηση των προσφυγικών ροών, ούτε μεταθέτοντας την επίλυση ενός τόσο σοβαρού ανθρωπιστικού θέματος στο μέλλον.

Ως Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ, μέλος του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος, μαζί με όλα τα πράσινα κόμματα του βορρά, προσπαθούμε να συνδράμουμε σε μια ουσιαστική επίλυση της προσφυγικής κρίσης.

Το πιο άμεσο και αποτελεσματικό μέτρο είναι η αποσυμφόρηση των δομών της χώρας μας με την υποδοχή προσφύγων από τα βόρεια κράτη.

Έχει έρθει η στιγμή για αναθεώρηση της Συνθήκης του Δουβλίνου και σκληρή απάντηση προς την Τουρκία για την εργαλειοποίηση και τους χειρισμούς της στο προσφυγικό ζήτημα. Δεν μπορεί μια ολόκληρη ήπειρος να υποκλίνεται στους ωμούς εκβιασμούς του «πολεμοχαρούς σουλτάνου» Ερντογάν.

Ως Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ, μαζί με όλα τα Πράσινα κόμματα της Ευρώπης, θα συνεχίσουμε να πιέζουμε την ΕΕ, ώστε να σταθεί επιτέλους στο ύψος της, και να υποδεχθεί όσο μεγαλύτερο αριθμό προσφύγων μπορεί, σήμερα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *