ΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ

Ρεπορτάζ
 

Η εφαρμογή αρχών της γραμμικής οικονομίας και η υπερφορολόγηση, παρέμειναν ως βασικό χαρακτηριστικό του Προϋπολογισμού 2020, αποδεικνύοντας ότι η Ελλάδα δύσκολα θα σταθεί στα πόδια της, ως οικονομικά αυτόνομη και ισχυρή χώρα, με τις πολιτικές που υιοθετεί η Κυβέρνηση.

Στον προϋπολογισμό του 2020 οι ανισότητες παρέμειναν σε βάρος των μικρομεσαίων και χαμηλών εισοδημάτων, ενώ οι ρυθμοί ανάπτυξης του 4% όπως είχαν ανακοινωθεί προεκλογικά από τη ΝΔ, τελικώς προσγειώθηκαν στο 2,8%.

Η κατάργηση της μόνιμης 13ης σύνταξης, το πάγωμα των αυξήσεων του κατώτατου μισθού και ο περιορισμός του κοινωνικού μερίσματος σε μόλις 200.000 δικαιούχους από 3,5 εκατομμύρια συμπολίτες μας, αποδεικνύουν ότι τα μικρομεσαία και χαμηλά εισοδήματα θα συνεχίσουν να κινούνται ασθμαίνοντας.

Υπάρχει άλλος δρόμος για την ανάπτυξη της χώρας μας;
Ο προϋπολογισμός της Ελλάδας θα έπρεπε να στηριχθεί στην προοπτική μιας δίκαιης ανάπτυξης μέσα από μια νέα οικονομική πραγματικότητα, προσανατολισμένη σε Πράσινες Πολιτικές που θα ανοίγουν νέες θέσεις εργασίας και θα δημιουργούν κίνητρα για την ουσιαστική ενίσχυση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας και των κατώτερων στρωμάτων.

Ως Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ στηρίζουμε τη βιώσιμη παραγωγική ανασυγκρότηση, έχοντας ως βασικά κριτήρια ελάφρυνσης τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης, αλλά και την κοινωνική αξιοποίηση κενών κτιρίων και σχολαζουσών γαιών – και όχι απλά στη μείωση του ΕΝΦΙΑ – που ούτως ή άλλως θα πρέπει να καταργηθεί.

Η αλλαγή στον τρόπο εφαρμογής του ασφαλιστικού συστήματος, ώστε να είναι αποτελεσματικό αποδοτικό και υγιές, είναι καταλυτικής σημασίας για τους Οικολόγους ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ.

Τα κίνητρα για την ενίσχυση της απασχόλησης μέσα από επιδοτήσεις για επιχειρηματικές προσπάθειες νέων, με έμφαση στην εξωστρέφεια, αλλά και την ισόρροπη ανάπτυξη μεταξύ αστικών κέντρων και επαρχίας ώστε να επιστρέψουν οι νέοι επιχειρηματίες σε δημογραφικά «πάσχουσες» περιοχές, είναι βασική προτεραιότητα για τους Οικολόγους ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ.

Όπως χαρακτηριστικά τονίζει η Κατερίνα Ανδρικοπούλου-Σακοράφα Συνεκπρόσωπος των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ:

«Η ανάπτυξη της Ελλάδας θα πρέπει να πάψει να στηρίζεται στους φόρους που επιβαρύνουν τα χαμηλά και τα μεσαία εισοδήματα. Υπάρχουν Οικολογικές Πολιτικές που  μπορούν να δώσουν λύσεις ουσίας τόσο στο ζωτικό πρόβλημα της ανεργίας, όσο και στην ίδια την εθνική οικονομία.
Η κυκλική οικονομία, η Κοινωνική Αλληλέγγυα Οικονομία (ΚΑλΟ), η βιώσιμη ανάπτυξη, μπορούν να αποτελέσουν κινητήρια δύναμη για την ανασυγκρότηση της χώρας μας, συνδράμοντας στο πολυπόθητο βήμα προς τα εμπρός που όλοι οραματιζόμαστε».

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *