ΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΟ ΠΕΙΝΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΜΑΡΙΝΑ ΒΗΧΟΥ

Ρεπορτάζ

Η δημοσιογράφος Μαρίνα Βήχου, γνωστή για τους κοινωνικούς αγώνες της στην περιοχή της Κυψέλης- Πατησίων και για θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και περιβάλλοντος, ξεκίνησε το πρωί της 23ης Μαρτίου απεργία πείνας έξω από την ΕΣΗΕΑ για το δραματικό σημείο κατευθυνόμενης ενημέρωσης στο οποίο έχουνε περιπέσει τα ΜΜΕ στη χώρα μας.

Οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στα δίκαια αιτήματα της Μαρίνας Βήχου. Την απεργό πείνας επισκέφτηκαν για συμπαράσταση την πρώτη ημέρα ο Πρόεδρος του Πράσινου Ινστιτούτου Ηλίας Γιαννίρης και η Ηλέκτρα Στροβολίδου, Μέλος της Πολιτικής Κίνησης Αθήνας και αν. Μέλος του Πανελλαδικού Συμβουλίου των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ. Η Μαρίνα Βήχου έκανε την εξής δήλωση: «Ως μέλος της ΕΣΗΕΑ ξεκινάω αυτή την απεργία πείνας επειδή στη χώρα μας η ενημέρωση έχει πέσει πολύ χαμηλά και βρίσκεται σε παρόμοιο επίπεδο με την ενημέρωση και τη δημοκρατία του Ούρμπαν της Ουγγαρίας. Θεωρώ ότι αυτή η κατάσταση θίγει το κύρος του επαγγέλματός μας».

Τα θέματα που έθεσε η Μαρίνα Βήχου στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, το οποίο συνεδρίασε χθες, ήταν τα ακόλουθα:

«-Την δημιουργία Παρατηρητηρίου καθημερινής καταγραφής των περιστατικών παραβίασης του Κώδικα Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας, προκειμένου Το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ να εκδίδει άμεσα ανακοινώσεις.

– Την ενημέρωση εκ μέρους του ΔΣ όλων των επαγγελματιών του κλάδου αναφορικά με τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους, που απορρέουν από τον Κώδικα.

– Να θέσει η ΕΣΗΕΑ άμεσα το αίτημα η ΕΡΤ και το ΑΠΕ να τεθούν κάτω από έλεγχο διακομματικής επιτροπής.

– Να απαιτήσει οι ενημερώσεις από την Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων και τον κ. Χαρδαλιά να γίνονται μέσω τηλεδιάσκεψης με συμμετοχή των δημοσιογράφων και όχι με ερωτήσεις που έχουν κατατεθεί πριν την ενημέρωση.

– Να απαιτηθεί από την ΕΣΗΕΑ να ασκηθεί έρευνα για το κατά πόσο ο έγκλειστος για συμμετοχή στην ηγεσία της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή Ηλίας Κασιδιάρης έχει δικαίωμα να ηχογραφεί μηνύματα σε διαδικτυακό μέσο ενημέρωσης μέσα από τις φυλακές του Δομοκού.

Αναμένω τις απαντήσεις του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, συνεχίζοντας την απεργία πείνας, γιατί χωρίς Ελεύθερη έκφραση και Ενημέρωση δεν μπορεί να υπάρχει ούτε Δημοκρατία.»

Οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ στηρίζουμε την απεργό πείνας Μαρίνα Βήχου και τα δίκαια αιτήματά της.

Πρέπει άμεσα να συσταθεί μια ομάδα εργασίας με πανεπιστημιακούς, ανθρώπους των γραμμάτων και δημοσιογράφους προκειμένου να τεθεί επί τάπητος το ζήτημα της δημοσιογραφίας στη χώρα μας, ώστε να αποκτήσει το κύρος που της αρμόζει αλλά και να ξανασυνδεθεί με τις έννοιες της αλήθειας και της αντικειμενικής πληροφόρησης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *