ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ ΕΞΑΙΡΕΣΗΣ

Ρεπορτάζ

Πανδημία και καθεστώτα εξαίρεσης

Με αφορμή την παγκόσμια πανδημία που χει ξεσπάσει τους τελευταίους μήνες,και επηρρεάζει περίπου 1 δισ εκατομμυρία ανρθώπους που βρισκονται σε καθεστώς εξαίρεσης,όλα τα worst case senarios εις βάρος της εργατικής τάξης των καταππιεσμένων των διαφορετικών και τω αποκλεισμένων του πλανήτη βρίσκονται εδώ και έχουν έρθει για να μείνουν././Ο Καπιταλισμός βρίσκεται με αφρμή την πανδημία σε κρίση παγκοσμιου βεληνεκούς,ηδη τα ΜΜΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ έχουν αρχίσει να μας το λένε ότι η παγκόσμια ύφεση θα ναι μεγάλυτερη απο το 2008 καισίγουρα ξέρουμε ολοι και όλες καλά ότι απο μάς θα ζητήσουν το λογαριασμό ξανά.

Αλληλεγγύη   Αντιπληροφόρηση   Αντιφασισμός / Αντιεθνικισμός / Αντιρατσισμός   Κοινωνική ανυπακοή / Αντιστάσεις   Κρατική καταστολή – Κοινωνικός έλεγχος   Φυλακές   Μετανάστες/τριες – Πρόσφυγες – Μειονότητες   Οικονομία   Πόλη – Δημόσιοι/Ελεύθεροι Χώροι   Υγεία   Πανδημία COVID-19  


ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ ΕΞΑΙΡΕΣΗΣ…

ΔΗΜΟΣΙΑ Κ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ

Η πανδημια της ασθένειας COVID-19 που προκαλεί ο ιός SARS-CoV-2 βρήκε τη χώρα μας μετά από μια δεκαετία σκληρών οικονομικών μέτρων που σκοπό είχαν να στηρίξουν τις τράπεζες και με ένα Δημόσιο Σύστημα Υγείας με πολλές ελλείψεις.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία των νοσοκομειακών γιατρών υπάρχουν 8500 κενές οργανικές θέσεις γιατρών στο ΕΣΥ. Η Ομοσπονδία πριν ακόμα το ξέσπασμα της πανδημίας ζητούσε την άμεση πρόσληψη 2-3000 μόνιμων ιατρών και την αύξηση των κλινών ΜΕΘ και ΜΑΦ από 680 που είναι σήμερα σε 3500 (2000 ΜΕΘ και 1500 ΜΑΦ που να μπορούν πολύ εύκολα να μετατραπούν σε ΜΕΘ).

Η οικονομική κρίση όμως δεν μπορεί παρά να αποτελεί μια δικαιολογία για τα χάλια του ΕΣΥ. Ενώ οι γιατροί του ΕΣΥ ανέρχονται σε περίπου 24.600 την ίδια ώρα οι μπάτσοι είναι πάνω από 55.000.

Τα προβλήματα της Υγείας ήταν και πριν την πανδημία γνωστά σε όλους μας. Πόσες φορές δεν έχουμε ακούσει ότι κόσμος αναζητάει κλίνες σε ΜΕΘ για να νοσηλευτεί και δεν βρίσκει; Την ίδια ώρα που πρόσφατα διάσημος ηθοποιός βρήκε αμέσως κρεβάτι σε ΜΕΘ δημόσιου νοσοκομείου αποδεικνύοντας αυτό που όλοι ξέρουμε. Υπάρχουν κενά κρεβάτια ΜΕΘ σε νοσοκομεία τα οποία φυλάσσονται για VIP πρόσωπα. Σε μια χώρα που είμαστε όλοι ίσοι, κάποιοι είναι πιο ίσοι από εμάς.

Ένα άλλο πρόβλημα που προϋπήρχε στο Εθνικό Σύστημα Υγείας είναι η ύπαρξη ιατροδικαστών. Αυτή τη στιγμή οι ιατροδικαστές μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού. Αυτό σημαίνει πως αν κάποια κοπέλα πέσει θύμα βιασμού Παρασκευή βράδυ θα πρέπει να περιμένει μέχρι τη Δευτέρα για να εξεταστεί από ιατροδικαστή. Και μάλιστα θα πρέπει να παραμείνει άπλυτη για να μην αλλοιωθούν τα ευρήματα.

Τέλος, κάτι που ήδη έχει αρχίσει και φαίνεται με τον χειρότερο τρόπο αυτές τις μέρες στην Δυτική Μακεδονία, το Εθνικό Σύστημα Υγείας είναι ένα Σύστημα Υγείας πολλών ταχυτήτων με μεγάλες γεωγραφικές ανισότητες. Μπορεί τα νούμερα να φαίνονται ικανά σε κάποιους, αλλά αν αυτά τα νούμερα είναι συγκεντρωμένα στην πρωτεύουσα γίνεται φανερό ότι η επαρχία κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή.

Άρα γιατί γίνεται τόσος ντόρος τώρα με την πανδημία όταν ήδη ήταν γνωστές οι ελλείψεις και τα προβλήματα; Όλοι έχουμε προσέξει ότι η είσοδος του ιού στη χώρα μας έφερε στο φως και κάποια δεδομένα τα οποία πολύς κόσμος δεν γνώριζε. Τα Μέσα Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ) των εργαζόμενων στα νοσοκομεία στην αρχή φάνηκε πως ήταν ανεπαρκή. Πλέον είναι απλά ανύπαρκτα. Πρόσφατα ήρθε στο φως της δημοσιότητας κείμενο των εργαζομένων στο Νοσοκομείο της Χαλκίδας στο οποίο λένε πως ράβουν μόνοι τους τις μάσκες τους για να προστατευθούν από τον ιό ενώ και το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού έχει μπει στη μάχη προσφέροντας όσα ΜΑΠ είχε στα Δημόσια Νοσοκομεία. Το αποτέλεσμα είναι πως την στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές 98 εργαζόμενοι σε Δημόσια Νοσοκομεία είναι θετικοί στον SARS-CoV-2 ενώ άλλοι 400 βρίσκονται σε καραντίνα επειδή έχουν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα. Σε ένα Σύστημα Υγείας που είχε ήδη ελλείψεις έρχεται να προστεθεί η αδυναμία εργαζόμενων να παρέχουν τις υπηρεσίες τους επειδή νόσησαν ή είναι ύποπτοι φορείς του ιού.

Μια άλλη έλλειψη που σημειώθηκε είναι η έλλειψη διαγνωστικών tests για τον ιό. Ενώ ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συστήνει να γίνονται όσα περισσότερα tests γίνεται και μάλιστα σε ολόκληρο τον πληθυσμό, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας συστήνει να γίνονται tests μόνο σε όσους εμφανίζουν σοβαρά συμπτώματα της νόσου με αποτέλεσμα να μην μπορεί να γίνει σωστή εκτίμηση των κρουσμάτων και σωστή διαχείριση της κατάστασης. Σε αυτό το σημείο η νόσος δείχνει και τον ταξικό της χαρακτήρα αφού τουλάχιστον μέχρι πρότινος όποιος είχε τη δυνατότητα να διαθέσει χρήματα για να πραγματοποιήσει το test σε ιδιωτικά εργαστήρια είχε την δυνατότητα να το κάνει.

Δεν είναι όμως μόνο η έλλειψη ΜΑΠ και test που βγάζει τους εργαζόμενους των νοσοκομείων από τον στίβο που μάχονται. Οι οδηγίες του ΕΟΔΥ έχουν πολλές φορές κριθεί ακατάλληλες. Πολλοί εργαζόμενοι των νοσοκομείων έχουν έρθει σε επαφή με ασθενείς και έχουν μολυνθεί από τον ιό επειδή ο ΕΟΔΥ δεν εκτίμησε σωστά την κατάσταση. Η χειρότερη εκτίμηση βέβαια που έκανε ο ΕΟΔΥ είναι η εκτίμηση της υγείας μιας 41χρονης από την Καστοριά, μητέρας 3 παιδιών, η οποία έχασε τη ζωή της εξαιτίας των λάθος συμβουλών που της δόθηκαν από τον συγκεκριμενο οργανισμό.

Αλλά ποιος είναι ο ΕΟΔΥ; Ο ΕΟΔΥ είναι το παλιό ΚΕΕΛΠΝΟ. Το οποίο έγινε γνωστό σε όλους μας το 2012 με την «υπόθεση των οροθετικών γυναικών». Το ΚΕΕΛΠΝΟ λοιπόν ιδρύθηκε το 1992 σαν ΚΕΕΛ. Με την επίκληση του επείγοντος χαρακτήρα της δράσης του και της ανάγκης για ευελιξία, από το 1993 έως το 1995, με διαδοχικά διατάγματα και νόμους εξαιρέθηκε από το σύστημα προσλήψεων, τη διαδικασία προμηθειών που ισχύει στο Δημόσιο και τον δημόσιο έλεγχο εσόδων – εξόδων. Δεν θα υπεραναλύσουμε τα οικονομικά στοιχεία και τα δάνεια που έχει πάρει κατά καιρούς, υπάρχουν στο διαδίκτυο στοιχεία για όποιον έχει όρεξη να τα ψάξει. Θα αρκεστούμε να θυμίσουμε το μέγα σκάνδαλο που έγινε γνωστό όταν το 2009 το ΚΕΕΛΠΝΟ σε συνεργασία με τον τότε υπουργό Υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλο παρήγγειλε 16.000.000 εμβόλια αξίας € 112.000.000 για την αντιμετώπιση της γρίπης. Επειδή το σκάνδαλο ήταν παγκόσμιο, μετά την κατακραυγή τελικά παρέλαβε 3.600.000 εμβόλια αξίας € 30.000.000 από τα οποία χρησιμοποιήθηκαν μετά βίας 400.000 και τα υπόλοιπα πήγαν σε καταστροφή.

Το καλό νέο σε όλη αυτή τη κατάσταση είναι πως δεν υπάρχει πλέον άνθρωπος που να μην παραδέχεται πως η Υγεία είναι ένα αγαθό που πρέπει να παρέχεται δωρεάν σε όλους τους ανθρώπους ανεξάρτητα από την ασφάλιση, το εισόδημα, ή την εθνικότητά τους. Τα συστήματα υγείας μπορούν να λειτουργήσουν επαρκώς μόνο αν είναι δημόσια και δωρεάν επειδή μόνο έτσι μπορεί να υπάρξει εγγύηση για την ισότιμη και ελεύθερη πρόσβαση σε αυτά.

Από τις τραγικές ειδήσεις που έρχονται από τις ΗΠΑ, με τους υπέρογκους λογαριασμούς που αποστέλλονται στους ανασφάλιστους μετά τη νοσηλεία τους, μέχρι τον θάνατο έφηβου στη Νέα Υόρκη επειδή ήταν ανασφάλιστος κι από την αδυναμία των ιδιωτικών συστημάτων υγείας, τα οποία είναι προσανατολισμένα στο άμεσο κέρδος, στο να ανταποκριθούν στην έκτακτη ανάγκη και τον μαζικό χαρακτήρα μιας πανδημίας, μέχρι την άρνηση των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών να καλύψουν τα έξοδα νοσηλείας και test στους ασφαλισμένους τους φάνηκε η αδυναμία του νεοφιλελεύθερου μοντέλου να ανταποκριθεί στα ζητήματα που βάζει η υγειονομική κρίση. Έτσι έχουμε την κρατικοποίηση του συστήματος υγείας της Ισπανίας και τις δηλώσεις του Εμάνουελ Μακρόν για «αγαθά εκτός του νόμου των αγορών». Ας ελπίσουμε λοιπόν ότι κάτι καλό θαβγει από όλη αυτή την κρίση.

Απαγορευση Κυκλοφορίας

Με αφορμή την παγκόσμια πανδημία που χει ξεσπάσει τους τελευταίους μήνες,και επηρρεάζει περίπου 1 δισ εκατομμυρία ανρθώπους που βρισκονται σε καθεστώς εξαίρεσης,όλα τα worst case senarios εις βάρος της εργατικής τάξης των καταππιεσμένων των διαφορετικών και τω αποκλεισμένων του πλανήτη βρίσκονται εδώ και έχουν έρθει για να μείνουν././Ο Καπιταλισμός βρίσκεται με αφρμή την πανδημία σε κρίση παγκοσμιου βεληνεκούς,ηδη τα ΜΜΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ έχουν αρχίσει να μας το λένε ότι η ΄παγκόσμια ύφεση θα ναι μεγάλυτερη απο το 2008 καισίγουρα ξέρουμε ολοι και όλες καλά ότι απο μάς θα ζητήσουν το λογαριασμό ξανά.Η Ε.Ε με τήν Ε.Κ.Τ, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο,οι ΗΠΑ και ο παγκοσμιος ανταγωνισμός με τον επιθετικο καπιταλισμό της Κίνας που σαρώνει και ρίχνει τις αξίες λογω της υπερποσότητας που παράγει.Οι ανταγωνισμοί τους τσακίζουν τις ζωές μας πάνω στον πλανήτη σκακιέρα…Στην Ελλάδα που το δημόσιο σύστημα υγείας έχει 20 χρόνια και παραπάνω που υποβαθμιζεται σταθερά προκειμένου να παραδοθεί στην ιδιωτική πρωτοβουλία και στο κεφάλαιο,προσπαθούν καθε μέρα να μας πείσουν,ότι φταιμε εμείς οι ανεργοι οι εργατριες οι καταπιεσμένοι,και ότι ανμέινουμε σπίτι και πλένουμε τα χέρια μας θα σωθούμε…Έτσι αποφάσισαν αφού δεν μπορούν έλεγξου τον ιό με επιστημονικούς και ιατρικούς όρους αφού λεφτα για την δημοσια υγέια δεν υπάρχουν ,για τεστ,για ΜΕΘ,για έρευνα γαι την κατπολέμηση του,να μας κλειδώσουν και σπίτι αφού έμεις φταίμε πάλι,πάντα για το //καλό μας//…Ζούμε μια συγκυρία που ο ιστορικός χρόνος συμπιέζεται οι ελευθερίες, οι κατακτήσεις ,τα δικά μας δεδομένα χάνονται και σβήνονται για χάρη του ελέγχου,με το πιό εκβιαστικό δίλλημα έλεγχος απομόνωση ή μολυνση και θάνατος…Ματ ,δίας, δέλτα, θερμικές καμερες, ελικόπτερα, drones,πολεμικά αεροσκάφη F16,λιμενόμπατσοι,φράχτες,νάρκες στρατόπεδα συγκέντρωσης,φυλακές οι κοινωνίες και οι μητροπολεις της Ελλάδας αλλά και του υπόλοιπου πλανήτη μετατρέπονται σε αχανή προαυλια φυλακής και ελέγχου του πληθυσμού που τα free pass τα χουν μόνοι οι μπατσοι και όσοι δουλεόυν για τον μηχανισμό.Το στοίχημα τους είναι ένα με το φόβο της πανδημίας να ελέγξουν κάθε πτυχή της κοινωνικής ζωής.

ΦΥΛΑΚΕΣ

Στην συγκύρια της πανδήμιας βρισκόμαστε όλοι απροστάτευτοι και ευάλωτοι χώρις ένα καταλλήλως εξοπλισμένο δημόσιο σύστημα υγείας. Ακόμη περισσότερο εκτεθημένοι και απροστατεύτοι, όμως ειναι οι φυλακίσμενοι. Προφανώς σε αυτό το σύστημα δεν μετρούν όλες οι ζωές το ίδιο. Τις τελευταίες εβδομάδες η κυβέρνηση έχει προβεί σε ακραία μέτρα όπως η απαγόρευση της κυκλοφορίας. Παρόλο, όμως που γα τον ´´ελεύθερο´´ πληθυσμό εδρασε γρήγορα κλείνοντας καταστήματα και σχολεία, για τους κρατούμενους μολις σημερα αποφάσισε την αποφυλάκιση των ´´ελαφροποινήτων´´. Οι κρατούμενοι έχοντας εδώ και δέκα μέρες ξεκινήσει κινητοποιήσεις ζητώντας τα αυτονόητα, που προβλέπονται μάλλιστα και από τον νόμο, δεν έχουν πρόσβαση ούτε σε αντισυπτικό ούτε σε μάσκες. Παρότι το κράτος καθυστερημένα πια, αποφάσισε να δράσει δεν έχει καλύψει καν τις βασίκες τους ανάγκες. Εύκολα αποφάσισε να τους στερήσει επισκεπτήρια από δικηγόρους και οικογένεια αλλα ακόμη δεν έχει κάνει απολύμανση στους χώρους κράτησης, αποφασίζει να βάλει θερμίκες κάμερες αλλά δεν δίνει άδεια σε σοφρωνιστίκους με ελαφρία συμπτώματα. Επίσης ο χώρος που προβλέπεται να διαμείνουν όσοι μολυνθούν απ’τον ιό, η παλιά Γ’ πτέρυγα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού είναι άκρως ακατάλληλη για ανθρωπους που νοσούν απο κορωνοιό, αφού ειναι κατεστραμένη με μεγάλη υγρασία και προοριζόταν για να γκρεμιστεί. Οποιοσδήποτε ασθενής μεταφεθεί εκεί είναι σίγουρο οτι η υγεία του θα επιδεινωθεί. Μάλλιστα δεν είναι εντελώς ανεξάρτητη έτσι ώστε να αποκλειστεί η πιθανότητα μετάδωσης του ίου στον υπόλοιπο πληθισμό. Στην συντονισμένη προσπάθεια των κρατουμένων για διεκδίκιση των αυτονόητων το κράτος απάντησε με ομαδικές τιμωρίες, κλειδώνοντας όλους τους κρατούμενους μέσα στα κελία τους,με τις ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας να εισβάλλουν και να κάνουν ´´έρευνα´´καταστρέφοντας τα, και με την μεταφορά των πολιτικών κρατούμενων Ρούπα και Μαζιώτη που πρωτοστάτησαν στις κινητοποιήσεις,χωρις να τους αφήσουν καν να πάρουν τα βασικά απ’τα προσωπικά τους αντικείμενα. Στεκόμαστε δίπλα στους φυλακισμένους αγωνίστες. Αμεση ικανοποίση των αιτημάτων τους. Δημόσια υγεία για όλους και όλες!

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ

Από τα μέσα Γενάρη ζούμε για άλλη μια φορά την βαρβαρότητα του φασισμού να εκφράζεται με τον πιο χυδαίο και εξευτελιστικό τρόπο στο πρόσωπο των μεταναστών/ριών.

Το πείραμα που έχει στήσει η Ε.Ε. και το κράτος του σουλτάνου Ερντογάν, τόσο καλά στημένο και μελετημένο, αποδεικνύει πως στην σκακιέρα των άρρωστων μυαλών τους τους θα βγάλουν όλη την βία και την φρίκη επάνω στις ταλαιπορημένες ψυχές των αναλώσιμων για αυτούς πρόσφυγεςκαι μετανάστες.

Η εικόνα των κλειστών συνόρων, τα συρματοπλέγματα μαζί με τους αστυνομικούς και τους στρατιωτικούς, πάνοπλους και παραταγμένους να επιχειρούν απέναντι στους μετανάστες με κάθε λογής μέσο ,χημικά, ξύλο, πυροβολισμούς, φτάνοντας μέχρι και δολοφονίες.Φασίστες της Χρυσής Αυγής παρέα με τους κοινοβουλευτικούς τους αρχηγούς να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην ¨εξευγενισμένη φασιστομάνα¨ ,την ακροδεξιά κυβέρνηση της Ν.Δ.. Το λιμενικό να εμποδίζει την οποιαδήποτε εισροή σκαφών, φτάνοντας μέχρι και στο σημείο να προσπαθεί να βουλιάξει βάρκες και βέβαια όλους αυτούς τους παρακινητές από τα παράκτια σύνορα μέχρι τον Εβρο , που με τον λόγο τους απέναντι ακόμα και σε εγκυμονούσες , με τα τρακτέρ τους οπλισμένα με χημικά να ψεκάζουν ανθρώπους, που απεγνωσμένα ψάχνουν μια δίοδο διαφυγής από την φρίκη. Ενώ όσοι καταφέρουν να περάσουν καταδιώκονται με μένος, συλλαμβάνονται, αντιμετωπίζουν την απαγόρευση να καταθέσουν αίτηση ασύλου και φυλακίζονται σε προαναχωρησιακά κέντρα.

Και την ώρα που ο ορατός εχθρός εξοντώνεται αποτελεσματικά,όπως μας διαβεβαιώνουν και τα ΜΜΕ, που χωρίς αυτά οποιαδήποτε προσπάθεια θα ήταν άκαρπη ως προς την χειραγώγηση του κόσμου, ξεδιπλώθηκε ένας άλλος εχθρός….Αόρατος.

Παράλληλα λοιπόν όσες μετανάστριες/ες βρίσκονται στα κλειστά στρατόπεδα συγκέντρωσης, είναι αντιμέτωποι με μια συγκυρία όπου πέραν του καθεστώτος εγκλεισμού που βιώνουν καιρό τώρα, πρέπει να ανταπεξέλθουν και στο νέο ξέσπασμα του ιού COVID-19. Ετσι, την στιγμή που ανακοινώνονται έκτακτα μέτρα υγειονομικής πρόληψης ,καραντίνα, απαγόρευση συνάθροισης κλπ, το κρατος για μια ακόμη φορά επιλέγει να εθελοτυφλεί και να αγνοεί επιδεκτικά πως χιλιάδες άνθρωποι στοιβάζονται σε άθλιες συνθήκες στα κέντρα κράτησης χωρίς ούτε καν τα βασικά που αφορούν την υγιεινή τους όπως καθαρό νερό, σαπούνι κ.α.

ΕΣΤΙΕΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ

Και ενώ έχει μπει σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας και διατυμπανίζεται

με τέτοιο ζήλο η επιτακτική ανάγκη να μειωθούν στο ελάχιστο οι

μετακινήσεις, το κράτος αποφασίζει την απαγόρευση λειτουργίας των

φοιτητικών εστιών και εστιατορίων από τις 25 Μαρτίου, αδιαφορώντας

πλήρως για το τι θα απογίνουν οι φοιτητές που μένουν και σιτίζονται σε

μόνιμη βάση εκεί. Προφανώς κανείς δεν αναλογίστηκε ότι οι φοιτητές που

έχουν παραμείνει στις εστίες για να το κάνουν αυτό, πολύ πιθανό τα

κοντινά τους πρόσωπα να ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, οι ίδιοι να

εργάζονται, ή απλώς να μην έχουν να πληρώσουν τα μεταφορικά τους έξοδα.

Ή ακόμη πιο απλά να μην έχουν που αλλού να μείνουν! Όχι ότι το γεγονός

αυτό εκπλήσσει, μιας και το κράτος ανέκαθεν αδιαφορούσε για τις ανάγκες

και συνθήκες διαβίωσης των εστιακών φοιτητών όπως και κάθε άλλης

ανθρωπιστικής/κοινωνικής ανάγκης, τις όποιες αντιλαμβάνεται ως

οικονομικό βάρος εφόσον δεν υπάρχει ενδεχόμενο κερδοφορίας του

κεφαλαίου. Στην προκειμένη περίπτωση όμως η απόφαση να εκδιωχθούν

φοιτητές προς κάθε σημείο της χώρας έρχεται σε πλήρη αντίφαση με το

«μένουμε σπίτι» που δεν παύει στιγμή να προβάλλεται από τα μέσα μαζικής

τρομοκράτησης. Από ότι φαίνεται ο κύριος στόχος, σύμφωνα με τα λεγόμενα

του ίδιου του Μητσοτάκη, του «να σώσουμε ζωές» έρχεται σε δεύτερη μοίρα

όταν υπάρχει η δυνατότητα του «να σώσουμε χρήμα». Γιατί πολύ απλά η

λειτουργία των εστιών και των εστιατορίων κοστίζει. Και θα κοστίσει

περισσότερο με την πρόσληψη επιπλέον προσωπικού καθαριότητας, τις

απολυμάνσεις, τα απαραίτητα αναλώσιμα (αντισηπτικά, γάντια, μάσκες,

κλπ), την ιατρική κάλυψη και ότι άλλο κρίνεται απαραίτητο ώστε να

παραμείνουν ανοιχτά και χωρίς κίνδυνο για την υγεία.

Το δικό μας στοίχημα όμως είναι έδω και έιναι επικαιρο όσο ποτέ αντισταση,διεκδίκηση,αυτοοργάνωση,κοινότητες αγώνα,δικτυώσεις,αλληλεγγύη,ελευθεριότητες.Να διεκδικήσουμε την ζωή και την ελευθερία μας με κάθε μέσο,με ολους τους τρόπους ενάντια σε κράτος και καπιταλισμό…ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ η ζωή θα νικήσει…»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *