ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ; ΠΟΙΟΣ;

Ρεπορτάζ

Ποιος είναι ο τρομοκράτης; Ποιος;

Αλληλεγγύη στον δίκαιο αγώνα της απεργίας πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα

Αλληλεγγύη   Κρατική καταστολή – Κοινωνικός έλεγχος   Απεργία Πείνας  


Ποιος είναι ο τρομοκράτης; Ποιος;

Είναι το κράτος ο τρομοκράτης;

Όχι, το κράτος είναι η τάξις.

Είναι οι μπάτσοι οι τρομοκράτες;

Όχι, οι μπάτσοι είναι φρουροί.

Είναι η δουλειά μας τρομοκρατία;

Όχι, δουλεία ίσον τιμή.

Μήπως οι νόμοι τρομοκρατούν;

Όχι, οι νόμοι νομοθετούν

(Ν. Άσιμος)

Είναι γνωστό ότι το αστικό κράτος φτιάχνει τους νόμους όπως τους θέλει και, αν τύχει και κάπου ο νόμος δεν βολέψει, τον εφαρμόζει όπως και όταν θέλει ή και καθόλου.

Για άλλη μια φορά το κράτος εκμεταλλεύεται το συνολικό καθεστώς εξαίρεσης με τον κορωνοϊό, όπου τα αντανακλαστικά της κοινωνίας είναι σχεδόν νεκρωμένα, και αναδεικνύει το πιο ύπουλο πρόσωπό του. Επιδιώκει εκδικητικά τον θάνατο ή τουλάχιστον τις μόνιμες βλάβες στην υγεία ενός απεργού πείνας, φτάνοντας σε επίπεδο αυταρχισμού τα πιο απολυταρχικά καθεστώτα που έχει γνωρίσει ο κόσμος μας. Και όλο αυτό επισυμβαίνει, μέσα σε ένα γενικευμένο, δυστοπικό και πρωτόγνωρο για χώρες με αστική δημοκρατία κλίμα καταστολής, όπου αφήνεται να εννοηθεί ότι οποιαδήποτε μορφή αντίστασης απέναντι στην αδικία και στην προσπάθεια εξευτελισμού της αξιοπρεπούς ζωής, θα αντιμετωπίζεται με θάνατο ή στην καλύτερη περίπτωση με κατάγματα από γκλομπ μπάτσου σε κάποια πορεία διαμαρτυρίας, η οποία φυσικά θα απαγορεύεται ως παράνομη.

Να ξέρουν όμως ότι ο κόσμος του αγώνα δεν ησυχάζει, ούτε περιμένει τα αποτελέσματα της κρατικής θανατοπολιτικής, και συνεχίζει να αγωνίζεται ακόμα και στις πιο αντίξοες συνθήκες τρομοκρατίας που επιβάλλει το κράτος. Τα φθηνά συμφέροντά τους δεν αρκούν για να νικήσουν την αλληλεγγύη και τη δίψα για δημιουργία μιας ελεύθερης κοινωνίας.

Αλληλεγγύη στον δίκαιο αγώνα της απεργίας πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα

Αυτοοργανωμένη Δομή Υγείας Εξαρχείων


 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *