ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΙ ΑΚΚΕΛ ΜΑΖΙ:ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΤΕΙΧΟΣ ΑΜΥΝΑΣ

Ρεπορτάζ

ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ και Α.Κ.Κ.ΕΛ. μαζί: Ανακοίνωση πρωτοβουλίας για ένα δημοκρατικό τείχος άμυνας

 

 

ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ και Α.Κ.Κ.ΕΛ. μαζί: Ανακοίνωση πρωτοβουλίας για ένα δημοκρατικό τείχος άμυνας

Ανοιχτή επιστολή – δημόσια πρόσκληση σε πολίτες, κινήσεις και κινήματα πολιτών, να υψωθεί ένα δημοκρατικό τείχος άμυνας απέναντι σε αντιλαϊκές κυβερνητικές πολιτικές, υπογράφουν οχτώ πολιτικά και κοινωνικά στελέχη.
Ενώνουν τις δυνάμεις τους σε αυτό το δημοκρατικό, κοινωνικό και εθνικό προσκλητήριο ο πρόεδρος του Αγροτικού Κτηνοτροφικού Κόμματος Ελλάδας (Α.Κ.Κ.ΕΛ.), Βάκης Τσιομπανίδης, οι δυο συμπρόεδροι του “Πράσινου Κινήματος”, Ρία Ακρίβου και Κώστας Καλογράνης, ο Νίκος Παπαδάκης, περιφερειακός σύμβουλος Αττικής, ο Αθανάσιος Ακρίβος, περιφερειακός σύμβουλος Θεσσαλίας, ο Άγγελος Νταβίας, δημοτικός σύμβουλος Χαλανδρίου, ο Γαβριήλ Αβραμίδης, περιφερειακός σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας και ο Ιωάννης Ζελίλωφ, στέλεχος των κοινωνικών οργανώσεων των ομογενών από την τέως Σοβιετική Ένωση.
Η κοινωνική προστασία των ανέργων, η στήριξη του πρωτογενούς τομέα και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, η κοινωνική οικονομία και η προστασία του περιβάλλοντος, η αποτροπή της τουρκικής επιθετικότητας και η εξωτερική πολιτική ανοιχτών οριζόντων είναι οι άξονες που σημειώνονται στην ανοιχτή επιστολή. Επιπλέον τονίζουν οι υπογράφοντες, πως δεν θα είναι αποδεκτή μια νεομνημονιακή πολιτική μείωσης μισθών και συντάξεων και επανάληψη της ανθρωπιστικής κρίσης που βίωσε ο ελληνικός λαός στα μνημονιακά χρόνια.
Στόχος αυτής της πρωτοβουλίας είναι η συμβολή στην προοπτική μιας άλλης διακυβέρνησης, με εθνική αξιοπρέπεια, κοινωνική δικαιοσύνη, οικονομική ανάπτυξη και ευημερία για όλους του Έλληνες πολίτες.

Ακολουθεί η Ανοιχτή Επιστολή – Δημόσια Πρόσκληση
ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ – ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Σε μια περίοδο μεγάλων προκλήσεων, παγκόσμιων και εθνικών, αναζητούνται ρεαλιστικές απαντήσεις. Κάποιες από τις απαντήσεις μπορεί να είναι οικουμενικές και πανανθρώπινες, ενώ κάποιες άλλες να αναφέρονται στο εθνικό και τοπικό πεδίο. Η κλιματική αλλαγή είναι πλέον παρούσα και τις συνέπειές της, τις βιώνουμε ήδη δραματικά. Αν δεν δράσουμε άμεσα, οι αμέσως επόμενες γενιές θα υποφέρουν σε όλα τα επίπεδα. Η πανδημία και οι σύγχρονες επικίνδυνες ιώσεις έχουν σημείο αναφοράς και την κακοποίηση του περιβάλλοντος.

Η αποχή από τα κοινά και η επιδίωξη του ατομικού βολέματος είναι έξω από τις αρχές και τις αξίες μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *