ΡΑΝΙΑ ΣΒΙΓΚΟΥ:ΣΤΟ Ρ/Σ AΛΦΑ 88,6 FM ΚΑΒΑΛΑΣ

Ρεπορτάζ

Σημεία συνέντευξης της εκπροσώπου Τύπου στον ρ/σ Alpha 88.6 FM Καβάλας


Για τις εκλογές

Ο σχεδιασμός είναι για εθνικές εκλογές τον Οκτώβριο. Ακριβώς επειδή πιστεύουμε ότι το κυβερνητικό έργο πρέπει να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί. Έχουν ψηφιστεί ήδη πολλά θετικά νομοθετήματα μετά την έξοδο από τα μνημόνια, όπως η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, η αύξηση του κατώτατου μισθού, η επιδότηση ενοικίου, η επαναφορά εργασιακών δικαιωμάτων. Συνεχίζουμε όμως για την εμπέδωση κλίματος σταθερότητας στην οικονομία, συνεχίζουμε για τη μείωση της ανεργίας που θεωρώ ότι είναι το πρώτο ζητούμενο την επόμενη περίοδο. Το κλίμα αυτό της σταθερότητας θα βοηθήσει συνολικά την ελληνική οικονομία και όχι μόνο. Και δίνουμε κι ένα σήμα ότι θα είμαστε και η πρώτη κυβέρνηση η οποία θα καταφέρει να ολοκληρώσει την τετραετία της μετά από πολλά χρόνια..

Την επόμενη περίοδο θα συγκρουστούν δύο διαφορετικά σχέδια. Το ένα είναι το σχέδιο για την ελάφρυνση της κοινωνικής πλειοψηφίας, τη στήριξη της δίκαιης ανάπτυξης και των εργαζομένων, της μείωσης της ανεργίας. Το άλλο είναι το σχέδιο της αξιωματικής αντιπολίτευσης που στον πυρήνα του έχει τα κέρδη για τους λίγους, το ασφαλιστικό αλά Πινοσέτ, τη διάλυση της παιδείας και της υγείας και την παράδοσή τους στους ιδιώτες.

Στο τέλος της τετραετίας το ισοζύγιο θα είναι ιδιαίτερα θετικό για τη σημερινή κυβέρνηση και η πλειοψηφία των πολιτών, και ιδιαίτερα τα ασθενέστερα και τα μεσαία στρώματα, θα μπορούν να κάνουν τη σύγκριση και των δύο προγραμματικών προτάσεων, αλλά και τη σύγκριση των πεπραγμένων. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτός ο οποίος μπορεί να κερδίσει και θα κερδίσει τις εκλογές.


Για την επικοινωνία με τους πολίτες και τη Συμφωνία των Πρεσπών

Η αδιαμεσολάβητη επαφή με τους πολίτες είναι αυτή η οποία θα απαντήσει και στις ανησυχίες των πολιτών για τη Συμφωνία. Όσο περνάει ο καιρός φαίνονται οι θετικές επιπτώσεις μιας συμφωνίας η οποία ανοίγει δρόμους όχι μόνο για τη χώρα μας και τα Βαλκάνια, αλλά και για τη Βόρεια Ελλάδα η οποία μπορεί να μετατραπεί σε έναν κόμβο εμπορίου και διεθνούς οικονομικής δραστηριότητας.

Η πλειοψηφία των πολιτών θα αντιληφθεί ότι η σημερινή κυβέρνηση λειτούργησε με αίσθημα πλήρους εθνικής ευθύνης. Θα αντιληφθεί τις ευθύνες των προηγούμενων κυβερνήσεων που άφησαν εκκρεμότητες δεκαετιών στις σχέσεις μας με το γειτονικό κράτος. Θα αντιληφθούν ότι αυτό που είχαμε τα προηγούμενα χρόνια είναι την αναγνώριση της γειτονικής χώρας από 140 και πλέον χώρες, τις πιο σημαντικές συμπεριλαμβανομένων, με την ονομασία Μακεδονία. Θα αντιληφθούν ότι και τα προηγούμενα χρόνια η ονομασία με την οποία αναγνωρίζαμε το γειτονικό κράτος ήταν αυτή της σύνθετης ονομασίας όπως επίσης θα αντιληφθούν ότι η κυβέρνηση δεν έκανε τίποτε άλλο από το να συνεχίσει και να υλοποιήσει την εθνική γραμμή την οποία έχουν υποστηρίξει και οι προηγούμενοι πρωθυπουργοί –παρόλο που τώρα βλέπουμε να σιωπούν- αλλά και ο ίδιος ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η σύνθετη ονομασία μετά το 1995 υπήρξε η εθνική γραμμή όλων των κυβερνήσεων και της πλειοψηφίας των πολιτικών κομμάτων. Το ότι αυτή τη στιγμή η Ν.Δ. κατεβαίνει σε συλλαλητήρια τα οποία έχουν ως κεντρικό περιεχόμενο το «καμία σύνθετη ονομασία» δείχνει την υποκρισία της.


Για τη στάση της ΝΔ στην υπόθεση Γεωργιάδη

Η υπόθεση απέκτησε πολιτικές διαστάσεις μετά την προκλητική στήριξη της Ν.Δ. και προσωπικά του Κυριάκου Μητσοτάκη στον κ. Γεωργιάδη.

Η Ν.Δ. αρχικά μίλησε για σκευωρία, μίλησε για πολιτικό κανιβαλισμό. Κανονικά θα έπρεπε από την αρχή να έχει πάρει αποστάσεις ασφαλείας από αυτήν την υπόθεση και από τον καταδικασθέντα. Εξοργίζει όλους μας η στάση αυτή της Ν.Δ. Και θεωρώ, λέγοντάς το αυτό, ότι δεν εκφράζω μόνο το κόμμα μου. Η πλειοψηφία των στελεχών της Ν.Δ., αλλά και των ψηφοφόρων της, αδυνατούν να αντιληφθούν για ποιο λόγο στελέχη της πήγαν στο δικαστήριο. Δεν αντιλαμβάνονται για ποιο λόγο ο ίδιος ο κ. Γεωργιάδης στην κατάθεσή του είπε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης του ζήτησε να μείνει πίσω δυο-τρεις μήνες και να επανέλθει.

Υπήρξε ένα πέπλο σιωπής από τα ΜΜΕ γύρω από αυτήν την υπόθεση, ενώ ήταν γνωστές οι έρευνες στη Μολδαβία, ενώ ήταν γνωστά τα δημοσιεύματα από το Ηot Doc και στην Ελλάδα. Πράγμα το οποίο συνεχίστηκε ακόμα κι όταν βγήκε πρώτη φορά η πρωτόδικη απόφαση στη δημοσιότητα. H ίδια η ΝΔ πολιτικοποίησε το ζήτημα, αναφερόμενη στις γελοιότητες και τις ανοησίες περί «πολιτικής σκευωρίας», «πολιτικού κανιβαλισμού» και αμιγούς «προσωπικής υπόθεσης».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *