ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΟΥΛΟΥΓΛΟΥ:ΣΤΟ RT ΓΙΑ BREXIT ΟΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΜΙΚΡΑ ΑΓΓΛΙΑ

Ρεπορτάζ

Στ. Κούλογλου στο RT για Brexit: Οι ακροδεξιοί θα κάνουν την Μεγάλη Βρετανία μικρά Αγγλία

Στ. Κούλογλου στο RT για Brexit: Οι ακροδεξιοί θα κάνουν την Μεγάλη Βρετανία μικρά Αγγλία


«Tο brexit είναι μια καταστροφή που προκάλεσαν οι δημαγωγοί και οι εθνικιστές. Θα μετατρέψουν την Μεγάλη Βρετανία σε μικρά Αγγλία», δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου μιλώντας στην βρετανική έκδοση του RT και στην εκπομπή Going Underground αναφερόμενος στις εξελίξεις του brexit.


Απαντώντας στην ερώτηση του δημοσιογράφου εάν πιστεύει ότι με τη διαμάχη για το brexit θα μπορούσε υπάρξει επανένωση της Ιρλανδίας, ο Στέλιος Κούλογλου παρατήρησε πως «είναι παράλογο που ένα κομμάτι ενός νησιού ανήκει σε μια άλλη χώρα. Συνήθως τα κράτη διαμορφώνονται βάσει εδαφικών ορίων. Οι Βρετανοί έχουν μείνει στην εποχή της αποικιοκρατίας και αυτός είναι ένας από τους λόγους που το brexit είναι σε αδιέξοδο».

Σχολιάζοντας, μάλιστα, τις τακτικές της Τερέζα Μέι, δήλωσε ότι «είναι καταστροφικές. Για να πετύχεις κάτι πρέπει να το πιστεύεις. Η κα Μέι δεν πιστεύει στο Brexit».

Απαντώντας, δε, για την Ευρώπη τόνισε πως «θέλουμε την Ευρώπη. Πρόκειται για την μεγαλύτερη πολιτική εφεύρεση του περασμένου αιώνα. Χώρες που πολεμούσαν μεταξύ τους με εκατομμύρια νεκρούς, τώρα συζητούν γύρω από ένα τραπέζι. Όμως πρέπει και να την αλλάξουμε. Η ΕΕ δεν είναι πια ελκυστική, για αυτό άλλωστε έχουμε και την άνοδο της ακροδεξιάς».

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ
left.gr
ΑΥΓΗ
Στο Κόκκινο
Ευρωπαϊκή Αριστερά

Αρχική Σελίδα

Ταυτότητα

Ευρωβουλή

Επικαιρότητα

Θέσεις

Yλικά

Θεματικές ενότητες

Εκδηλώσεις

Βουλή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *