ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ ΣΤΟΝ ΤΖΟ ΜΠΑΙΝΤΕΝ ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΔΙΕΘΝΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

Ρεπορτάζ
 

Σε λίγες ώρες ξεκινούν οι διαδικασίες ορκωμοσίας του νέου Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής Τζο Μπάϊντεν, τον οποίο συγχαίρουμε, για μία ακόμα φορά, για την ανάληψη των καθηκόντων του και αναμένουμε την υπεσχημένη και με σύνεση επιστροφή των ΗΠΑ στη διεθνή συνεργασία για την κλιματική δράση (Συμφωνία του Παρισιού), την αντιμετώπιση του Κορονοϊού (Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας), τις διαπραγματεύσεις για τη μείωση των εξοπλισμών, κ.λπ.

Αναμένουμε τη στήριξη των ΗΠΑ, για θέματα ειρήνης και ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο, τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και την επίλυση του Κυπριακού στα πλαίσια του Διεθνούς Δικαίου. Επίσης, καλούμε τις ΗΠΑ να εκφράσουν με ξεκάθαρο τρόπο την καταδίκη τους προς οποιαδήποτε προκλητικότητα βάζει σε κίνδυνο τη σταθερότητα της ευρύτερης περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου.

Ευελπιστούμε σε μία στενή συνεργασία των ΗΠΑ με την Ευρωπαϊκή Ένωση σε καίρια θέματα για τη διεθνή ειρήνη και ασφάλεια, όπως η εφαρμογή της Συμφωνίας για τα πυρηνικά του Ιράν και η δίκαιη επίλυση των διαφορών μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστινίων.

Θεωρούμε ότι οι ΗΠΑ και η ΕΕ θα πρέπει να πάψουν να ανταγωνίζονται για το ζήτημα των εμβολίων κατά του κορονοϊού και να  συνεργαστούν για να βοηθήσουν αποτελεσματικά τόσο τους πολίτες τους, όσο και τις τρίτες χώρες που δεν διαθέτουν τα απαραίτητα οικονομικά και τεχνικά μέσα.

Στο εσωτερικό των ΗΠΑ, ευχόμαστε μεταξύ άλλων την επανεκκίνηση του “Obama-care”, ως ένα από τα μέτρα αντιμετώπισης των συνεχιζόμενων πληγμάτων που δέχθηκαν τα μεσαία και χαμηλά οικονομικά στρώματα στις ΗΠΑ, γεγονός που συνέβαλε και στην επικίνδυνη πολιτική κρίση που είδαμε να εκτυλίσσεται πρόσφατα, καθώς και να αρθεί το συντομότερο ο απάνθρωπος νόμος χωρισμού των οικογενειών μεταναστών και εγκατάλειψης ανηλίκων.

Έχοντας ως ξεκάθαρη πολιτική κατεύθυνση τον απομονωτισμό, η προηγούμενη ηγεσία των ΗΠΑ κατάφερε να διχάσει τον λαό της.

Οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ αναμένουμε μία νέα πολιτική διακυβέρνηση που θα προσπαθήσει να εξουδετερώσει αυτή την ένταση μέσα στους κόλπους των ίδιων των ΗΠΑ και που θα βασίζεται στην επανεκκίνηση της διεθνούς συνεργασίας για ειρήνη, βιώσιμη ανάπτυξη και ανθρώπινα δικαιώματα.

 

Η φωτογραφία είναι από εδώ: https://www.bbc.com/news/world-us-canada-51682000

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *