ΤΑΝΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΟΥ:ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΜΑΖΙΚΩΝ ΤΕΣΤ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣΗΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΘΑΣΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ

Ρεπορτάζ
Απαραίτητη η διενέργεια μαζικών τεστ και διαδικασίας ιχνηλάτησης στα σχολεία της Θάσου και της Καβάλας
Κατέθεσα χθες, ερώτηση με θέμα τη δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκονται σχολικές μονάδες της Καβάλας και της Θάσου, σε ό,τι αφορά την αύξηση κρουσμάτων στη σχολική κοινότητα, ζητώντας από τα αρμόδια υπουργεία να πραγματοποιήσουν άμεσα μαζικά τεστ COVID, να προχωρήσουν σε στοχευμένη ιχνηλάτηση, να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να σταματήσει άμεσα η διασπορά σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς.
Άλλωστε, θεωρείται η ύπαρξη μεταλλαγμένων στελεχών του ιού, όπως διαπιστώθηκε και στη σύσκεψη φορέων που πραγματοποιήθηκε στο νησί. Ο νομίατρος Καβάλας σημείωσε ότι τα έξι κρούσματα που εντοπίστηκαν σε μαθητές σχολείων της Θάσου ήταν θετικά στη βρετανική μετάλλαξη του ιού. Μάλιστα, την Πέμπτη 18/2/2021 εντοπίστηκε και το πρώτο κρούσμα της βρετανικής μετάλλαξης και στην ΠΕ Καβάλας.
Επειδή, η αύξηση των κρουσμάτων στο νησί της Θάσου είναι ραγδαία και έχει σημάνει συναγερμός στην τοπική κοινότητα.
Επειδή, παρά τις αρχικές εκτιμήσεις, η μετάδοση μεταξύ των μαθητών είναι έντονη και παρατηρείται σε πολλές σχολικές μονάδες της Π.Ε. Καβάλας και της Π.Ε. Θάσου.
Επειδή, η ιχνηλάτηση επαφών των μαθητών, των γονιών και των εκπαιδευτικών δεν πραγματοποιείται και-προς το παρόν- δεν υπάρχει κάποια πρόβλεψη για να υλοποιηθεί.
Επειδή, το πρόβλημα της Θάσου θα επηρεάσει άμεσα και την Καβάλα, σύμφωνα και με τις δηλώσεις του προέδρου πανελλήνιου ιατρικού συλλόγου, Αθ. Εξαδάκτυλου.
Ερωτώνται οι Υπουργοί:
❓Θα προχωρήσουν σε στοχευμένη ιχνηλάτηση σε σχολικές μονάδες της Π.Ε. Καβάλας και-κυρίως-της Π.Ε. Θάσου και σε χώρους εργασίας; Θα φροντίσετε ώστε η διενέργεια τεστ να είναι επαναλαμβάνομενη;
❓Ποια είναι η κατάσταση σε Θάσο και Καβάλα;
❓Θα εισηγηθούν την πρόληψη περισσότερων εκπαιδευτικών και τη μείωση των μαθητών ανά τμήμα στους 15;
❓Θα εισηγηθούν την αύξηση του προσωπικού καθαριότητας στις σχολικές μονάδες;
❓Θα εισηγηθούν την αύξηση των λεωφορείων μεταφοράς μαθητών από και προς τις σχολικές μονάδες, έτσι ώστε να μην παρατηρούνται καταστάσεις συνωστισμού;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *