ΤΑΝΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΟΥ:ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΓΑΛΑΖΙΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ/ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ 133 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ

Ρεπορτάζ

 

Τρέφω τεράστιο σεβασμό στο δημοτικό συμβούλιο Καβάλας και θεωρώ ότι οι θεσμικοί παράγοντες της πόλης θα πρέπει να συνεργάζονται για το καλό της. Δεν μπορώ όμως, να μην σχολιάσω τα όσα προσχηματικά δήλωσαν γαλάζιοι (κατά κύριο λόγο) σύμβουλοι για το θέμα των Λιπασμάτων.
Το ζήτημα δεν είναι «οι μέσα και οι έξω». Το ζήτημα είναι η εργασιακή γαλέρα που έχει φτιάξει η εργοδοσία του εργοστασίου (με την ανοχή της Κυβέρνησης ΝΔ). Κι αυτή ισχύει για όλους. Τα εργασιακά δικαιώματα καταπατώνται για όλους/ες. Αν πραγματικά ενδιαφέρονται κάποιοι για τους εργαζόμενους, θα πρέπει να τους προβληματίσει το γεγονός ότι, οι άνθρωποι που συνεχίζουν να εργάζονται πληρώνονται (η συντριπτική τους πλειοψηφία) με μισθούς δυσανάλογα μικρούς σε σχέση με την επικινδυνότητα της εργασίας τους, σε ένα περιβάλλον ανασφάλειας, με επισφαλείς θέσεις εργασίας και με διαρκή τον κίνδυνο απόλυσης.
Εμείς παλεύουμε για όλους τους εργαζόμενους (οι οποίοι σήμερα θα δεχθούν ένα καίριο πλήγμα από το έκτρωμα Χατζηδάκη). Εκείνοι που διχάζουν την Καβάλα, δεν είναι ούτε «οι μέσα», ούτε «οι έξω». Είναι η εργοδοσία. Είναι ο καταδικασμένος επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης. Ας γίνει ξεκάθαρο αυτό σε όσους βρίσκουν προσχήματα για να μην στηρίξουν τον αγώνα των 133 του Σωματείου Λιπασμάτων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *