ΤΑΝΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΟΥ:ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΟΥ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΥ ΣΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΘΕΟΛΟΓΟ

Ρεπορτάζ
Δέσμευση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων για βελτίωση του τηλεοπτικού σήματος στον Θεολόγο
Στις 26/3/2021 κατέθεσα σχετική ερώτηση προς το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, σχετικά με τις διαμαρτυρίες κατοίκων της περιοχής του Θεολόγου Θάσου για μείωση της ισχύος του σήματος μετά τη νέα σάρωση των τηλεοπτικών σταθμών. Είχα ενημερωθεί από την τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ Θάσου που σήκωσε το ζήτημα από την πρώτη στιγμή.
Σήμερα, η αρμόδια υπηρεσία παραδέχτηκε ότι υπάρχει πρόβλημα και δεσμεύτηκε να μεριμνήσει για τη διενέργεια μετρήσεων στη συγκεκριμένη περιοχή και τις άμεσες ενέργειες για τη βελτίωση του σήματος (σε περιπτώσεις που είναι ακόμα ασθενές) και στην οριστική επίλυση παρόμοιων προβλημάτων.
Η αλυσίδα επικοινωνίας με τους πολίτες της Θάσου και ο κοινοβουλευτικός έλεγχος απέδωσαν καρπούς. Θα παρακολουθούμε στενά παρόμοια προβλήματα για να παρεμβαίνουμε όσες δυνάμεις διαθέτουμε.
Στην ερώτηση πάντως, δόθηκε μία εξόχως ανησυχητική απάντηση, σε ό,τι αφορά τους Δήμους Νέστου και Παγγαίου.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται από τις 551 πολιτών του Δήμου Παγγαίου προς τη Digea και 246 του Δήμου Νέστου προς την ίδια εταιρεία, δεν έχει ικανοποιηθεί ΚΑΜΙΑ! Υπενθυμίζω ότι πρόκειται για το έργο «Πρόσβαση των μόνιμων κατοίκων των περιοχών εκτός τηλεοπτικής κάλυψης στους ελληνικούς τηλεοπτικόύς σταθμούς ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας» που θέσπισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το 2018. Είναι απορίας άξιο γιατί η κυβέρνηση δεν πιέζει την εταιρεία για άμεση αποδοχή των αιτήσεων των κατοίκων, την ίδια στιγμή που ο έτερος πάροχος (COSMOTE) έχει ικανοποιήσει ένα μεγάλο ποσοστό αυτών. Θα επανέλθουμε…
 
 
 

 

 
 
 
 
 

 

 
 
 
 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *