ΤΑΝΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΟΥ:Η ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

Ρεπορτάζ
Η ομιλία μου στην Ολομέλεια της Βουλής
Δεν θα μπορούσα να μην αναφερθώ στην επικαιρότητα. Τα περαστικά αστυνομικής αυθαιρεσίας στη Νέα Σμύρνη, η απολύτως καταδικαστέα επίθεση σε αστυνομικό η οποία αμαύρωσε τη μεγαλειώδη συγκέντρωση των πολιτών της περιοχής, η γνώση του κ. Χρυσοχοϊδη για τη συνάντηση των χούλιγκανς στη Νέα Σμύρνη και η αδράνεια του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος επέλεξε και ενορχήστρωσε τη συκοφαντία εναντίον των πολιτικών του αντιπάλων ήταν στοιχεία που πρέπει να γίνουν σαφή, ώστε να αποκαλυφθεί και στον τελευταίο πολίτη η άθλια πολιτική της Κυβέρνησης.
Συνέχισαν και σήμερα στη Θεσσαλονίκη να επενδύουν στον διχασμό με την αδικαιολόγητη χρήση καταστολής και βίας. Η αστυνομία σήμερα διέλυσε -δήθεν διέλυσε- κατάληψη στο Πανεπιστήμιο, ενώ ήταν γνωστό ότι έχει αποφασιστεί από τους φοιτητές να λήξει η κατάληψη στις 11.00 το πρωί.
Δανείστηκα, επίσης, τα όσα είχε πει ο κ. Χρυσοχοϊδης στο- όχι και τόσο-μακρινό παρελθόν:
«Είστε η αδέξια Δεξιά που σκέφτεται με λογικές της δεκαετίας του ’50 και επιχειρεί με γιουρούσια και ματατζήδες να αντιμετωπίσει το έγκλημα». Δεν είναι δικά μου λόγια, είναι του κ. Χρυσοχοΐδη, ο οποίος πρόσθεσε: «Τα κοινωνικά ζητήματα δεν θα τα πολεμήσουμε με την αστυνομία. Ποτέ η αστυνομία δεν έδωσε λύση σε κοινωνικά προβλήματα».
Σε ό,τι αφορά το νομοσχέδιο, και τις διατάξεις που αφορούν το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ο στόχος είναι προφανής. «Θέλετε να το μετατρέψετε σε φορέα κρατικών ενισχύσεων πιστωτικών ιδρυμάτων με αποδυνάμωση του δημοσίου ως μετόχου, αφού συμμετέχει στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, χωρίς όμως να συμμετέχει το ίδιο στο ΔΣ» τόνισα, και πρόσθεσα:»΄΅χετε μπροστά σας την υπόθεση της Τράπεζας Πειραιώς και της Εθνικής Ασφαλιστικής. Τι κάνετε; Πρώτα απ’ όλα φροντίζετε να ισχύσει για τα στελέχη του ταμείου, όπως κάνατε στο παρελθόν και για τις τράπεζες -στο πρόσφατο παρελθόν-, η ουσιαστική απαλλαγή τους, ασυλία τους από ποινικές και αστικές ευθύνες, σε περίπτωση που με τις πράξεις τους ζημιώσουν το ελληνικό δημόσιο.
Δηλαδή θα μπορούν τα όργανα του ταμείου να διαθέσουν τις μετοχές των πιστωτικών ιδρυμάτων που κατέχει το ταμείο, ακόμα και σε εξευτελιστικές τιμές χωρίς καμία συνέπεια. «

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *