ΤΑΝΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΟΥ:ΛΙΜΑΝΙ ΚΕΡΑΜΩΤΗΣ:ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΨΕΜΑΤΑ

Ρεπορτάζ
Λιμάνι Κεραμωτής: Αλήθειες και ψέματα
Ασχολήθηκα με το ζήτημα της καθαριότητας και της συντήρησης πρασίνου του λιμανιού της Κεραμωτής από την πρώτη στιγμή που ανέκυψε το πρόβλημα και όχι «κατόπιν εορτής». Μάλιστα, κατέθεσα σχετική ερώτηση στον Υπουργό Ναυτιλίας, η απάντηση της οποίας ήταν ξεκάθαρη. Ας τα πάρουμε όμως ένα-ένα, σε μία προσπάθεια να σταματήσει η παραπλάνηση των Καβαλιωτών:
-Η συνεργασία ΟΛΚ-Δήμου Νέστου ξεκίνησε το 1998 και συνεχίστηκε μέχρι τις 31/12/2020
-Στις 30 Ιουλίου του 2020 ελήφθησαν ομοφώνως δύο αποφάσεις για συνέχιση της συνεργασίας, με την οποία ο Δήμος Νέστου θα χρηματοδοτηθεί για την καθαριότητα και τη συντήρηση πρασίνου του λιμανιού της Κεραμωτής.
– Με αποφάσεις του Υπουργείου Ναυτιλίας εγκρίνονται τις δύο προγραμματικές συμβάσεις μεταξύ του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας Α.Ε. και της ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΝΕΣΤΟΥ-ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε. ΟΤΑ
-Εντελώς αναιτιολόγητα, η διοίκηση του ΟΛΚ με ευθύνη της διευθύνουσας συμβούλου του, δεν προχώρησε επί μήνες στην κύρωση των συμβάσεων. Αν δεν είναι αυτό παράβαση καθήκοντος, τότε τι είναι;
Στην απάντησή του, το Υπουργείο Ναυτιλίας είναι ξεκάθαρο: « σε όλα τα κείμενα των σχεδίων των προγραμματικών συμβάσεων που εγκρίνονται από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής υφίσταται ο όρος ότι οποιαδήποτε τροποποίηση της προγραμματικής σύμβασης ως προς το αντικείμενο, το χρονοδιάγραμμα υλοποίησής της ή και τη χρηματοδότηση, θα πρέπει να αποστέλλεται εκ νέου στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για να λάβει σχετική έγκριση», κάτι το οποίο ΔΕΝ έγινε.
Άρα, όσοι σήμερα, χωρίς αιδώ λένε ότι έλυσαν το πρόβλημα, ας ξανακοιταχτούν στον καθρέφτη και ας κάνουν-επιτέλους!-μία αυτοκριτική για τις επιλογές τους. Τα «κατόπιν ενεργειών μου», όταν γίνονται «κατόπιν εορτής» μόνο γέλιο προκαλούν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *