ΤΑΝΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΟΥ:ΝΕΑ <<ΕΠΙΤΥΧΙΑ>>ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ:ΕΞΑΙΡΕΙ 50.000 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΠ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Ρεπορτάζ
Νέα «επιτυχία» της Κυβέρνησης: Εξαιρεί 50.000 επιχειρήσεις από τη δυνατότητα αναστολής εργασίας των εργαζομένων τους
Ούτε τα δικά της, ανεπαρκή μέτρα δεν θέλει να τηρήσει η κυβέρνηση της ΝΔ, δείγμα της σκληρής νεοφιλελεύθερης αντίληψης και της ανικανότητας να σχεδιάσει για να αντιμετωπίσει την πανδημική-οικονομική κρίση.
Έτσι, μετά τον αποκλεισμό του 60% των επιχειρήσεων από την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 6, με μία ακόμα ΚΥΑ των υπουργών Οικονομικών και Εργασίας τίθεται ως προϋπόθεση, για τη δυνατότητα των επιχειρήσεων να θέτουν τους εργαζομένους τους σε αναστολή συμβάσεων, ότι «δεν παρουσιάζουν αύξηση κύκλου εργασιών την περίοδο 1/4 έως 31/12/2020 σε σχέση με την ίδια χρονική περίοδο του 2019».
Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι αποκλείονται περίπου 50.000 επιχειρήσεις, οι οποίες μπορεί να έχουν έστω και ελάχιστη αύξηση του τζίρου τους. Η αλλοπρόσαλλη πολιτική της κυβέρνησης ανοίγει τον δρόμο για μαζικές απολύσεις και εκτόξευση της ανεργίας, σε μία περίοδο που εκτιμάται ότι μία στις δύο μικρομεσαίες επιχειρήσεις κινδυνεύει να κλείσει.
 
 
 
 
 
 
 

 

 
 
 
 
 
 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *