ΤΑΝΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΟΥ:ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΡΓΟΛΑΒΟΠΟΙΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ

Ρεπορτάζ
 
Όχι στην εργολαβοποίηση των εργαζομένων στα Πετρέλαια και την περαιτέρω φτωχοποίηση της Καβάλας
Πραγματοποίησα συνάντηση με εκπροσώπους του Σωματείου εργαζομένων των Πετρελαίων Καβάλας, με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων και την ενημέρωση σε σχέση με τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από το θέμα των εργασιακών σχέσεων και των θέσεων εργασίας στο κοίτασμα του Πρίνου.
Όπως σημείωσε ο πρόεδρος του Σωματείου Μανώλης Κελαϊδάκης, τα δικαιώματα των εργαζόμενων βρίσκονται σε κίνδυνο καθώς οι γενικευμένες ελαστικές μορφές εργασίας και η εθελουσία βρίσκονται ήδη στο τραπέζι. Μάλιστα, κατήγγειλε ότι τον τελευταίο 1,5 χρόνο η εταιρεία δεν έκανε καμία ενέργεια ώστε να αυξηθεί η παραγωγή.
Από τη πλευρά μου ενημέρωσα ότι τη Δευτέρα, 19/4/2021 θα συζητηθεί στο ελληνικό κοινοβούλιο επίκαιρη ερώτησή μου προς τον Υπουργό Ανάπτυξης στην οποία θα τεθεί το ερώτημα της αναγκαιότητας δανειοδότησης της εταιρείας με εγγύηση του ελληνικού δημοσίου και οι επιπρόσθετες ενέργειές της σε ό,τι αφορά τη διαφύλαξη των θέσεων εργασίας.
Θέλω να είμαι ξεκάθαρη: δεν πρέπει να χαθεί ούτε μία θέση εργασίας και δεν πρέπει να τροποποιηθεί επί τα χείρω καμία σύμβαση εργασίας. Σ’ αυτό πρέπει να τοποθετηθούμε και οι 4 βουλευτές της Καβάλας.
Με ανησυχία, πάντως, παρακολουθώ τις μέχρι στιγμής χλιαρές και διφορούμενες αντιδράσεις των κυβερνητικών βουλευτών οι οποίοι δεν τοποθετούνται για την κρισιμότητα της μη μετατροπής των σχέσεων εργασίας. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε την εργολαβοποίηση των εργαζομένων, τις απολύσεις, τη μείωση του προσωπικού. Σ’ αυτό θα πρέπει να είμαστε κάθετοι και αδιαπραγμάτευτοι. Άλλωστε, εκτός από τους ίδιους τους εργαζόμενους, μία τέτοια εξέλιξη θα είχε μεγάλες αρνητικές επιπτώσεις και για την κοινωνία της Καβάλας. Η περιοχή μας δεν αντέχει άλλο Λαυρεντιάδη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *