ΤΑΝΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΟΥ:ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΤΗΝ ΘΑΣΟ

Ρεπορτάζ
Είχα την ευκαιρία να μιλήσω με φορείς και πολίτες του νησιού της Θάσου κατά τη σημερινή μου περιοδεία. Είναι μία εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία για το νησί μας, καθώς η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων COVID-19 τον προηγούμενο μήνα, σήμανε γενικό συναγερμό.
Συνοδευόμενη από το συντονιστή της ΝΕ Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Κώστα Μορφίδη, το συντονιστή και τον αν. συντονιστή ΟΜ Θάσου Μπάμπη Παπακυριακού και Σωτήρη Χατζηπαναγιώτου καθώς και το μέλος της ΝΕ του κόμματος Δημήτρη Φελούκη, επισκεφτήκαμε αρχικά το Κέντρο Υγείας Πρίνου, όπου συνομιλήσαμε με το διευθυντή του, Θωμά Αγγελόπουλου.
Ο κ. Αγγελόπουλος μας ενημέρωσε για την εξέλιξη της πανδημίας στο νησί, καθώς και τη διαδικασία εμβολιασμού, τονίζοντας το πρόβλημα που έχει προκύψει με τη μη αποστολή εμβολίων της AstraZeneca, με αποτέλεσμα να μην προχωρούν οι εμβολιασμοί σε συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα. Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση κάνει σημαία το πιστοποιητικό εμβολιασμού, κωλυσιεργεί και δεν φροντίζει ώστε να εμβολιαστεί όσο το δυνατόν περισσότερο τμήμα του πληθυσμού μιας ιδιαίτερα τουριστικής περιοχής. Εξάλλου, διαπίστωσα και εδώ ότι η Κυβέρνηση επέλεξε να μην «εκμεταλλευτεί» την πανδημία για να ενισχύσει το ΕΣΥ με μόνιμο προσωπικό.
Επιπρόσθετα, αξιολογήσαμε ως δυσμενή τη συνθήκη της μη πραγματοποίησης δρομολογίων στη γραμμή Καβάλα-Πρίνος, γεγονός που θέτει σε κίνδυνο τη ζωή εκτάκτων περιστατικών κατοίκων του νησιού. Παρά τις κυβερνητικές δεσμεύσεις, το νησί παραμένει αποκομμένο από την πρωτεύουσα του νομού, με αποτέλεσμα την καθημερινή ταλαιπωρία των κατοίκων του.
Τέλος, ρώτησα τον κ. Αγγελόπουλο αν προχωρά η δημιουργία Μονάδας Τεχνητού Νεφρού (τον δρόμο της δημιουργίας της άνοιξε ο ΣΥΡΙΖΑ με νομοθετική ρύθμιση) για να εξάγω το συμπέρασμα ότι, για μία ακόμα φορά, οι τοπικοί κυβερνητικοί βουλευτές ποντάρουν σε ένα εμπόριο ελπίδας, καθώς απέχει παρασάγγας από την πραγματικότητα.
Στη συνέχεια, είχα την ευκαιρία να συνομιλήσω με εκπαιδευτικούς, γονείς, ιατρικό προσωπικό, εργαζόμενους, ανθρώπους της εστίασης και εμπόρους, οι οποίοι μετέφεραν την αγωνία τους λόγο της ελάχιστης στήριξης που έχουν λάβει από την κυβέρνηση καθώς και την αγανάκτησή τους για την κυβερνητική πολιτική, η οποία συνεχίζει να αναπτύσσεται χωρίς σχέδιο.
Τα προβλήματα στο νησί μας είναι πολλά. Η έναρξη της τουριστικής περιόδου πλησιάζει και η έλευση χιλιάδων τουριστών, χωρίς σχέδιο, με τους ανθρώπους του κλάδου να μην γνωρίζουν πώς θα πορευτούν, με τη διενέργεια εμβολιασμών να έχει «κολλήσει» λόγω έλλειψης εμβολίων (παρά την άψογη δουλειά των ανθρώπων του Κέντρου Υγείας), με τους γονείς να είναι σε διαρκή αγωνία για τη διασπορά του ιού εντός της μαθητικής κοινότητας, είναι στοιχεία που θα πρέπει να αξιολογηθούν ως ιδιαιτέρως σημαντικά και να δοθεί η απαραίτητη σημασία από τα αρμόδια υπουργεία.
Το ξαναλέω: η Θάσο δεν είναι περιοχή δεύτερης κατηγορίας! Θα επισκεφτώ ξανά το νησί, πολύ σύντομα, με σκοπό να συνομιλήσω με όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες για να αναδείξουμε τα προβλήματα που τους ταλανίζουν.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *