ΤΑΝΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΟΥ:ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ Η ΖΩΗ ΚΑΒΑΛΙΩΤΗ ΛΟΓΩ ΚΩΛΥΣΙΕΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΙΦΕΤ

Ρεπορτάζ
 
Σε κίνδυνο η ζωή Καβαλιώτη καρκινοπαθή λόγω κωλυσιεργίας του ΙΦΕΤ
Ερώτηση στον Υπουργό Υγείας καταθέσαμε 20 βουλευτές/τριες του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., έπειτα από πρωτοβουλία μου, με θέμα την κωλυσιεργία του ΙΦΕΤ που έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή Καβαλιώτη καρκινοπαθή.
Συγκεκριμένα, αναφέρουμε ότι για τον εν λόγω ασθενή υπάρχει ιατρική γνωμάτευση, από καθηγητή πανεπιστημίου, σύμφωνα με την οποία θα πρέπει να του χορηγηθεί νέα φαρμακευτική αγωγή (RETEVMO 80mgr/tab X 120tabs), στις 19/2/21 και 22/2/21 από τρία και δύο κουτιά αντίστοιχα. Όμως, μέχρι και το τέλος Μαΐου, ο ασθενής είχε παραλάβει μόνο ένα κουτί (στις 24/3/21) το οποίο τον καλύπτει για ένα μήνα, με αποτέλεσμα από τις 23/4/21 και μέχρι σήμερα, να έχει μείνει χωρίς φαρμακευτική αγωγή, με σοβαρές επιπτώσεις για την υγεία του και κίνδυνο για τη ζωή του. Για το θέμα, τόσο ο ασθενής είχε ενημερώσει τον ΙΦΕΤ στις 19/5/21, όσο και ο επιβλέπων γιατρός του (με επιστολή του στη 1/6/2021). Για τη συγκεκριμένη θεραπεία υπάρχει έγκριση της αντίστοιχης επιτροπής του ΕΟΠΥΥ. Φυσικά, η περίπτωση του ασθενή δεν είναι η μοναδική.
Οι βουλευτές ζητούμε από τον αρμόδιο Υπουργό να διερευνήσει τους λόγους που έθεσαν σε κίνδυνο τη ζωή του ασθενή και να απαντήσει σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί για να μην υπάρξει στο μέλλον παρόμοιο πρόβλημα (μιας και η θεραπεία είναι χρόνια), αν έχουν υποπέσει στην αντίληψη του παρόμοιες καθυστερήσεις στη χορήγηση φαρμάκων και αν θα αποδοθούν ευθύνες, σε περίπτωση που διαπιστωθεί κωλυσιεργία από τη διοίκηση του ΙΦΕΤ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *