ΤΑΝΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΟΥ:ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΑ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΕ ΚΑΒΑΛΑΣ

Ρεπορτάζ
Σε κίνδυνο τα υποκαταστήματα ΕΛΤΑ στην Π.Ε. Καβάλας
Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, πιστή πάντοτε στο νεοφιλελεύθερο δόγμα για συρρίκνωση του Κράτους και εκχώρηση όσο δυνατόν περισσότερων λειτουργιών του στην ιδιωτική πρωτοβουλία, προχωρά σε ένα ακόμη εγχείρημα υποβάθμισης ενός ιστορικού οργανισμού, αυτού των Ελληνικών Ταχυδρομείων – ΕΛΤΑ.
Στην πόλη της Καβάλας οι 18 ταχυδρομικοί τομείς θα μοιραστούν σε 6 ταχυδρομικούς υπαλλήλους, από τους 18 που ήταν πριν την υποβάθμιση των ΕΛΤΑ. Είναι γεγονός ότι ο αριθμός των μόνιμων υπαλλήλων αναμένεται να συρρικνωθεί κατά περίπου τα 15 άτομα, αριθμός κρίσιμος για το μέλλον των ταχυδρομικών υπηρεσιών στην Π.Ε. Καβάλας.
Να σημειωθεί ότι αυτή τη στιγμή λειτουργούν στην Π.Ε. Καβάλας 1 κεντρικό κατάστημα στην πόλης της Καβάλας, 1 στη Χρυσούπολη, 1 στην Ελευθερούπολη, 1 στις Κρηνίδες, 1 στη Μουσθένη, 3 στη Θάσο (Λιμένας, Πρίνος, Λιμενάρια) και 1 στη Νέα Πέραμο.
Η μείωση του προσωπικού ενδέχεται να θέσει σε κίνδυνο τη λειτουργία των καταστημάτων, τα οποία, έτσι κι αλλιώς, αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία τους λόγω της απροθυμίας της κυβέρνησης και του αρμόδιου υπουργείου να προχωρήσει σε ουσιαστική στήριξη-ενίσχυση.
Ρωτώ, λοιπόν, τον αρμόδιο Υπουργό:
✅Σε ποιες ενέργειες θα προβεί ώστε να μην κλείσει κανένα από τα προαναφερθέντα καταστήματα ΕΛΤΑ; Ελλοχεύει ο κίνδυνος παύσης λειτουργίας κάποιου από αυτά;
✅Είναι στους σχεδιασμούς του υπουργείου το κλείσιμο καταστημάτων στο νομό Καβάλας;
✅Πώς σχεδιάζει να καλύψει τις απώλειες σε προσωπικό, ώστε τα ΕΛΤΑ να παραμείνουν ανταγωνιστικά στην Π.Ε. Καβάλας και να μην υποβαθμιστούν περαιτέρω οι λειτουργίες τους, καθώς με τη μείωση του προσωπικού αυξάνεται, αναπόφευκτα, ο χρόνος διεκπεραίωσης των βασικών λειτουργιών των ΕΛΤΑ;
 
 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *