ΤΑΝΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΟΥ: ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΟΙ ΣΟΒΑΡΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙΕΣ ΓΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

Ρεπορτάζ
Στη Βουλή οι σοβαρές καταγγελίες γιατρών του Νοσοκομείου Καβάλας
Στη Βουλή και συγκεκριμένα στο Υπουργείο Υγείας έφερα το ζήτημα των σοβαρών καταγγελιών των γιατρών και των εργαζομένων του Νοσοκομείου Καβάλας, ζητώντας καθαρές απαντήσεις.
Συγκεκριμένα, η ερώτησή μου αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δ.Σ. της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών ΕΣΥ Ν. Καβάλας, σύμφωνα με την οποία η κατάσταση στη ΜΕΘ του Ιδρύματος είναι ζοφερή και αυτό ενισχύεται από τις ξαφνικές μετακινήσεις γιατρών (μέσω εφημεριών) στην αντίστοιχη ΜΕΘ του νοσοκομείου Ξάνθης.
Σε δηλώσεις τους, τόσο η πρόεδρος της ΕΓΕΣΥΚ όσο και η αντιπρόεδρος, κάνουν λόγω για burn out, γεγονός εξόχως ανησυχητικό αν αναλογιστεί κανείς την 100% πληρότητα της ΜΕΘ Covid-19 του Νοσοκομείου και την έξαρση του τρίτου κύματος.
Σημειώνω ότι είναι καταπέλτης η δήλωση της διευθύντριας της ΜΕΘ του Νοσοκομείου Καβάλας, η οποία τονίζει ότι η Μονάδα έχει αποψιλωθεί από προσωπικό και λειτουργεί χάρη στην αυταπάρνηση των γιατρών.
Άλλωστε, η ΜΕΘ λειτουργεί με 6 εντατικολόγους και 26 νοσηλευτές, ενώ θα έπρεπε να λειτουργεί με 8 εντατικολόγους και 48 νοσηλευτές. Μάλιστα, επιβεβαιώνει ότι διακομίστηκαν τρεις ασθενείς με κορωνοϊό από το Νοσοκομείο Καβάλας στην ΜΕΘ του Νοσοκομείου Ξάνθης.
Αναφέρομαι, τέλος, στις σοβαρές καταγγελίες γιατρών του νοσοκομείου που κάνουν λόγο για αφόρητες πιέσεις και για απειλές για διενέργεια ΕΔΕ σε περίπτωση που μιλήσουν δημόσια.
Για τους παραπάνω λόγους, ερωτώ τον Υπουργό Υγείας:
• αν είναι εν γνώσει του οι καταγγελίες γιατρών για απειλές και από ποιον προέρχονται αυτές,
• για ποιο λόγο δεν στελεχώθηκε με το απαραίτητο προσωπικό η ΜΕΘ του Νοσοκομείου Καβάλας,
• πώς θα αντιμετωπίσει το λεγόμενο burn out των γιατρών, με δεδομένο ότι υπάρχει αρκετός δρόμος για να τελειώσει ο εφιάλτης του κορωνοϊού,
• αν προτίθεται να κάνει δεκτό το αίτημα των γιατρών και των νοσηλευτών, το οποίο κατέθεσε σε μορφή τροπολογίας και ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., για ένταξη τους στα βαρέα και ανθυγιεινά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *