ΤΑΝΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΟΥ: ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ ΜΕ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΤΟΜΕΑ

Ρεπορτάζ
 
 
Επισκέφτηκα σήμερα, συνοδευόμενη από το συντονιστή της Ν.Ε. Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Κώστα Μορφίδη και το συντονιστή της ΟΜ Παγγαίου και περιφερειακό σύμβουλο Δημήτρη Λυμπεράκη την περιοχή των Γυαλοχωρίων. Συνάντησα φορείς και παραγωγούς του πρωτογενούς τομέα και συζήτησα μαζί τους για τις επιπτώσεις της πανδημικής-οικονομικής κρίσης, ενημερώνοντας τους παράλληλα, για τις κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις του ΣΥΡΙΖΑ και τις δικές μου, που αφορούν τον κλάδο της αγροτικής παραγωγής.
Αυτό που διαπιστώσαμε-καθώς σ’ αυτό συνέτειναν όλοι οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα που συναντήσαμε- είναι ότι οι σταφυλοπαραγωγοί δεν έχουν λάβει ούτε μισό ευρώ ενίσχυση από το κράτος για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης λόγω πανδημίας. Παρά τα όσα- ψευδώς- διακινούνται στα social media, οι αγρότες της περιοχής δεν έχουν στηριχθεί ούτε στο ελάχιστο.
Άλλωστε, τους γνωστοποίησα και την αρνητική απάντηση του Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης σε ερώτησή μου σχετικά με τη-δήθεν-αποζημίωση που θα ελάμβαναν για τα άκοπα σταφύλια (εξαιτίας της πανδημική έξαρσης) είδηση που διαδόθηκε ψευδώς από συγκεκριμένο κυβερνητικό βουλευτή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *