ΤΣΙΠΡΑΣ- ΜΕΡΚΕΛ ΕΙΧΑΝ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ρεπορτάζ

ΤΣΙΠΡΑΣ-ΜΕΡΚΕΛ ΕΙΧΑΝ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ

ΓΙΑ  ΣΚΟΠΙΑ-ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ  ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΟΖ

Τηλεφωνική  συνομιλία  είχαν οι δυο ηγέτες ο πρωθυπουργός  Αλέξης Τσίπρας κα η καγκελάριος Ανγκέλα Μερκέλ. Συζήτησαν για το Σκοπιανό για την προκλητική δραστηριότητα των Τούρκων στο Αιγαίο και  τις αεροναυτικές ασκήσεις  και τις ευρωτουρκικές  σχέσεις. Επιπλέον  συζήτησαν  για την παρεμπόδιση της εξόρυξης  στην Κυπριακή ΑΟΖ από την Τουρκία. Ο  Έλληνας  πρωθυπουργός  Αλέξης  Τσίπρας κατά την συνομιλία με την καγκελάριο Ανγκέλα  Μέρκελ  τόνισε την ότι είναι μεγάλη ανάγκη  να υπάρχει οριστική  λύση στο Σκοπιανό με αλλαγή του  συντάγματος και τις αλυτρωτικές διαθέσεις τις χώρας  αυτής. Υπογραμισε ότι είναι κόκκινη γραμμή αυτά για την Ελλαδα.

Η επικοινωνία αυτή έγινε,  ενόψει των επαφών που θα έχει ο Έλληνας πρωθυπουργός, με την καγκελάριο της Γερμανίας μεταξύ των  άλλων, στις Βρυξέλες. Η συνάντηση αυτή θα γίνει την Παρασκευή στο περιθώριο  της Συνοδού. Κορυφής. Επίσης  αναφέρθηκε για την Τουρκική  προκλητικότητα και  είπε πως ο σεβασμός του διεθνούς δίκαιου σε Αιγαίο και Μεσόγειο αποτελεί βασική προϋπόθεση  για την προώθηση των Ευρωτουρκικών  σχέσεων.

Αν και η Τουρκιά  έχει αφήσει  ως τρίτη επιλογή τις ευρωτουρκικές σχέσεις  μια και θέλει να το παίξει περιφερειακή υπερδύναμη. Από την άλλη όμως  δεν θα  αποδεκτή χωρίς τσαμπουκάδες την γεωπολιτική υποβαθμίσει και τον διαμελισμό της χώρας. Για αυτό κάνει την γείτονα χώρα  νευρική και διεθνή ταραξία χωρίς αποτέλεσμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *