ΦΩΤΗΣ ΜΠΙΜΠΑΣΗΣ:ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Ρεπορτάζ
Τροπολογία για την παράταση της θητείας της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής
Στη σωστή προετοιμασία της Παραολυμπακής Ομάδας για τους Αγώνες του Τόκιο που θα διεξαχθούν 24 Αυγούστου έως 5 Σεπτεμβρίου 2021 συμβάλλει η τροπολογία που ψηφίστηκε την 17η Φεβρουαρίου 2021 μετά από εισήγηση του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη.
Συγκεκριμένα «Ορίζεται ότι η Ολομέλεια της Διοίκησης της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής (Ε.Π.Ε.) θα αναδειχθεί κατά το χρονικό διάστημα από 15 έως 30 Οκτωβρίου 2021, εξαιτίας της απρόβλεπτης, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού COVID-19, αναβολή των Παραολυμπιακών Αγώνων του «ΤΟΚΥΟ 2020» για ένα (1) έτος. Και σε περίπτωση ματαίωσης των Παραολυμπιακών Αγώνων, λόγω πανδημίας και πάλι, εντός τριάντα (30) ημερών από την ημερομηνία της επίσημης ανακοίνωσης από την Διεθνή Παραολυμπιακή Επιτροπή της ματαίωσης τους.
Όπως τόνισε ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης: «Η ισχύουσα μέχρι σήμερα ρύθμιση, που προβλέπει ότι η θητεία των μελών της Ε.Π.Ε. είναι τετραετής, ταυτιζόμενη με τον ολυμπιακό κύκλο, προκάλεσε κενό, μετά την αναβολή των Παραολυμπιακών Αγώνων του «ΤΟΚΥΟ 2020» το περασμένο καλοκαίρι. Η θητεία της τρέχουσας σύνθεσης της Ολομέλειας της Ε.Π.Ε. λήγει εντός του Φεβρουαρίου, αλλά δεν κατέστη δυνατό να διεξαχθούν μέχρι σήμερα, για τους γνωστούς λόγους, αρχαιρεσίες στις ομοσπονδίες, από τις οποίες θα προέκυπταν και οι εκπρόσωποί τους στη διοίκηση της Ε.Π.Ε. Συνεπώς, η θητεία των μελών της (τρέχουσας) Ολομέλειας που έχουν εκλεγεί ή διοριστεί μετά από τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016, παρατείνεται έως την ανάδειξη της νέας διοίκησης.
Κι όπως γίνεται αντιληπτό, αποσκοπούμε στο να μην υπάρξει κενό διοίκησης στην Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή, αλλά και να μη διαταραχθεί η προετοιμασία των αθλητών, που θα λάβουν μέρος στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο, η οποία ήδη βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη».
Έτσι δίνεται η δυνατότητα η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή να προετοιμάσει με τον καλύτερο τρόπο την Ελληνική Ομάδα και να συμμετάσχει στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Αντίστοιχη παράταση της θητείας έχει γίνει και για την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή προκειμένου να προετοιμάσει απρόσκοπτα την Ολυμπιακή Ομάδα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *