ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΕΤΙΟΣ:ΕΝΑ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΟ ΣΚΑΦΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΣΘΕΝΩΝ ΑΠΟΚΤΑ ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΠΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

Ρεπορτάζ
Ένα σύγχρονο περιπολικό σκάφος κατάλληλα διαμορφωμένο με ειδικό θάλαμο και υγειονομικό εξοπλισμό για τη μεταφορά ασθενών αποκτά το Λιμενικό Σώμα, μετά την απόφασή μας να εντάξουμε το κόστος της προμήθειάς του, ύψους 500.000 €, στο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας.
Λύνουμε έτσι για τους κατοίκους των νησιών, και ιδιαίτερα της Σαμοθράκης, το πρόβλημα της έγκαιρης και ασφαλούς μεταφοράς ασθενών που χρήζουν νοσηλείας.
Το σκάφος θα έχει μήκος 11 και πλάτος 3,4 μέτρα, θα μπορεί να δέχεται τουλάχιστον 10 επιβαίνοντες και να αναπτύσσει ταχύτητα 40 κόμβων, με την ακτίνα ενέργειάς του να ξεπερνά τα 300 ναυτικά μίλια.
Θα καλύπτει πρωτίστως τις ανάγκες της Σαμοθράκης, αλλά και της Θάσου και οπουδήποτε αλλού υπάρχει ανάγκη.
Με αφορμή την υπογραφή της απόφασης χρηματοδότησης, είχα επικοινωνία με τη Γενική Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής
Χριστιάνα Καλογήρου – Γενική Γραμματέας Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής
, τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου
Δημήτρης Πέτροβιτς
και τον Δήμαρχο Σαμοθράκης
Nikos Galatumos
.
(Σημ. Η φωτογραφία είναι από παλαιότερη συνάντησή μας στο λιμάνι της Καμαριώτισσας στη Σαμοθράκη, όταν αποφασίσαμε να υποβληθεί το αίτημα της χρηματοδότησης για την προμήθεια του σκάφους.)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *