ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΕΤΙΟΣ:ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΜΘ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ LEADER

Ρεπορτάζ
Ενισχύουμε 122 επιχειρήσεις σε αγροτικές περιοχές της Δράμας, της Καβάλας και του βόρειου Έβρου με 15,5 εκατ. € από το πρόγραμμα LEADER.
Πρόκειται για ενίσχυση ιδιωτικών επενδύσεων σε επιχειρήσεις μεταποίησης και εμπορίας αγροτικών προϊόντων, σε βιοτεχνίες, εργαστήρια, καταστήματα γενικού εμπορίου καθώς και σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς του τουρισμού και της παροχής υπηρεσιών.
Αν στους πόρους που διαθέτει η Περιφέρεια προστεθούν και τα ιδιωτικά κεφάλαια, οι επενδύσεις που θα γίνουν στις τρεις περιοχές φτάνουν τα 27 εκατ. €.
Για το θέμα πραγματοποιήσαμε τηλεδιάσκεψη με τον Πρόεδρο της Αναπτυξιακής Δράμας και Αντιπεριφερειάρχη Δράμας Γιώργο Παπαδόπουλο, τον Πρόεδρο της Αναπτυξιακής Καβάλας και Δήμαρχο Παγγαίου Φίλιππο Αναστασιάδη και τον Πρόεδρο της Εταιρείας Έρευνας και Ανάπτυξης Βορείου Έβρου Γιάννη Περιστεράκη.
Παρών στη συζήτησή μας ήταν και ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων ΑΜΘ και Δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης.
Αναλυτικά η χρηματοδότηση:
— Αναπτυξιακή Δράμας, 6.607.970€ για 53 έργα (με συνολικό προϋπολογισμό 11.668.230€)
— Αναπτυξιακή Καβάλας, 6.225.757€ για 50 έργα (με συνολικό προϋπολογισμό 10.516.883€)
— Εταιρεία Έρευνας και Ανάπτυξης Βορείου Έβρου – 2.714.895€ για 19 έργα (με συνολικό προϋπολογισμό 4.805.424€)
Σε ό,τι αφορά τον Έβρο, η χρηματοδότηση από την Περιφέρειά μας συμπληρώνει την προηγούμενη των 2,1 εκατ. € προς τη Δημοσυνεταιριστική Έβρος, στα τέλη του περασμένου Σεπτεμβρίου, με την οποία ενισχύθηκαν 20 ιδιωτικές επενδύσεις σε αγροτικές περιοχές των Δήμων Σουφλίου, Αλεξανδρούπολης και Σαμοθράκης.
 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *