ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΕΤΙΟΣ:ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΜΕ 624 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΠΑ ΤΟ ΦΟΡΕΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΔΕΛΤΑ ΕΒΡΟΥ ΚΑΙ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ

Ρεπορτάζ
Στηρίζουμε με 624 χιλιάδες ευρώ από το ΕΣΠΑ το έργο του Φορέα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Δέλτα Έβρου και Σαμοθράκης.
Με τη χρηματοδότηση που εγκρίναμε ο Φορέας Διαχείρισης:
– θα πραγματοποιήσει δράσεις ανάδειξης των προστατευόμενων περιοχών που βρίσκονται στην ευθύνη του όπως την οργάνωση διαδρομών και αναρριχητικών πεδίων
– θα καλύψει ανάγκες σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό όπως 2 επιβατικά οχήματα 17 και 9 θέσεων με δυνατότητα μεταφοράς ΑμεΑ, οπτικοακουστικά μέσα, εποπτικό υλικό, οργάνωση εκθεσιακού χώρου κτλ.
– θα αναβαθμίσει υποδομές που δέχονται επισκέπτες στο Κέντρο Πληροφόρησης, στις θέσεις Μυδοτροφείο και Δασικό Περίπτερο
– θα πραγματοποιήσει δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σε θέματα περιβάλλοντος όπως τη διοργάνωση έκθεσης για την προστασία του περιβάλλοντος στη Σαμοθράκη
θα εφαρμόσει ένα πιλοτικό πρόγραμμα πιστοποίησης για την υποστήριξη του τμήματος της τοπικής οικονομίας που συνδέεται με τη διοργάνωση οικοτουριστικών δραστηριοτήτων και την παραγωγή προϊόντων του πρωτογενούς τομέα στο Δέλτα του Έβρου.
Για τα θέματα αυτά επισκέφθηκα τα γραφεία του Φορέα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Δέλτα Έβρου και Σαμοθράκης στα Λουτρά Τραϊανούπολης μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Θανάση Τσώνη και τον περιφερειακό σύμβουλο Έβρου Βασίλη Δελησταμάτη.
Εκεί είχα ενημέρωση από τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Φορέα Διαχείρισης Ανδρέα Αθανασιάδη και τον Αντιπρόεδρο Νίκο Γκότση τόσο για τις δράσεις που υλοποιούνται όσο και για ζητήματα που σχετίζονται με τη βελτίωση της προσβασιμότητας και την περαιτέρω προβολή των προστατευόμενων περιοχών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *