ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΕΤΙΟΣ:ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΤΗΣ ΔΕΔΑ ΜΑΡΙΟ ΤΣΑΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΙΚΤΥΩΝ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΜΘ

Ρεπορτάζ
Είχα συνάντηση στο γραφείο μου με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Δημόσιας Επιχείρησης Δικτύων Διανομής Αερίου (ΔΕΔΑ) Μάριο Τσάκα.
Αντικείμενο της συνάντησής μας ήταν το έργο κατασκευής δικτύων φυσικού αερίου στην Περιφέρειά μας, το οποίο χρηματοδοτούμε με πόρους 29,6 εκ. € από το ΕΣΠΑ.
Ο κ. Τσάκας με ενημέρωσε για την πορεία εξέλιξης του έργου επισημαίνοντας ότι έχουν ολοκληρωθεί οι διαγωνιστικές διαδικασίες για τη Δράμα, την Ξάνθη, την Κομοτηνή και την Αλεξανδρούπολη, ενώ είναι σε εξέλιξη οι διαγωνισμοί για την Καβάλα και την Ορεστιάδα, και ότι οι πρώτες συνδέσεις θα μπορέσουν να πραγματοποιηθούν ακόμη και μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2021.
Επόμενο θέμα στην ατζέντα ήταν η δυνατότητα κατασκευής ενός αγωγού φυσικού αερίου κατά μήκος του κάθετου άξονα του Έβρου, από την περιοχή των Κήπων μέχρι την Ορεστιάδα, προκειμένου να αποκτήσουν πρόσβαση στο φυσικό αέριο το Σουφλί, το Διδυμότειχο αλλά και οι βιομηχανίες που είναι εγκατεστημένες στην περιοχή.
Συζητήσαμε επίσης το σχεδιασμό της επόμενης φάσης του έργου φυσικού αερίου, δηλαδή την περαιτέρω επέκταση του δικτύου και σε άλλες πόλεις της Περιφέρειας.
Για τα δύο αυτά θέματα, ζήτησα από τον κ. Τσάκα την εκπόνηση των απαραίτητων μελετών.
Τέλος, ο κ. Τσάκας με ενημέρωσε για τις μελέτες που εκπονεί η ΔΕΔΑ για την εγκατάσταση μονάδων βιομεθανίου σε διάφορα σημεία της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με στόχο να εμπλουτιστεί το δίκτυο φυσικού αερίου με «πράσινη» ενέργεια.
Στη συνάντησή μας συμμετείχαν, από την πλευρά της ΔΕΔΑ, ο Συντονιστής Διευθυντής Επιχειρησιακής Ανάπτυξης και Στρατηγικού Σχεδιασμού Κωνσταντίνος Διονυσόπουλος και ο Συντονιστής Διευθυντής Τεχνικών Δραστηριοτήτων Αυγουστίνος Σγουράκης, και από την πλευρά της Περιφέρειας ΑΜΘ, η Εκτελεστική Γραμματέας Ζωή Κοσμίδου και ο Γενικός Διευθυντής Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Τάσος Παράσχου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *