ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΕΤΙΟΣ:ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΔΩΝΙ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΕΣΜΟΣ ΑΜΘ/ΛΥΣΗ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΕΦΕΠΑΕ

Ρεπορτάζ
 
 
 
Είχα συνάντηση χθες με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης – Adonis Georgiadis στο γραφείο του στην Αθήνα.
Το θέμα που μας απασχόλησε ήταν η ΔΕΣΜΟΣ ΑΜΘ.
Με κοινή συναίνεση βρέθηκε λύση μέσω του ΕΦΕΠΑΕ ώστε η μη επιστρεπτέα ενίσχυση της Περιφέρειας ΑΜΘ να φτάσει στις επιχειρήσεις.
Μετά τη συνάντησή μας ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε:
«Συναντήθηκα με τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, κ. Χρήστο Μέτιο, με τον οποίο συζητήσαμε για τη λύση στο πρόβλημα που έχει προκύψει με την απορρόφηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων λόγω της ΔΕΣΜ-ΟΣ (Διαχειριστική Έργων Στήριξης μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων, Οικονομική-Συμβουλευτική) Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης.
Με κοινή συναίνεση, βρίσκουμε λύση μέσω ΕΦΕΠΑΕ για να μην χαθούν τα χρήματα και να λάβουν οι δικαιούχοι όσα δικαιούνται».
Από την πλευρά μου, επισήμανα τα εξής:
«Εκφράζω την απόλυτη ικανοποίησή μου για τη λύση που επέλεξε να δώσει ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης στο θέμα της ΔΕΣΜΟΣ ΑΜΘ μέσω του ΕΦΕΠΑΕ, μέχρι η δικαστική υπόθεση να τελεσιδικήσει.
Μπαίνει έτσι οριστικό τέλος στην απαράδεκτη κατάσταση στην οποία οδηγήθηκε η ΔΕΣΜΟΣ ΑΜΘ λόγω των επιλογών συγκεκριμένων προσώπων.
Τώρα είμαι βέβαιος ότι τα χρήματα της μη επιστρεπτέας ενίσχυσης, που διαθέτει η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης από το ΕΣΠΑ για να ενισχύσει τους αυτοαπασχολούμενους και τους επιχειρηματίες που επλήγησαν από την πανδημία, θα φτάσουν το συντομότερο δυνατό στους δικαιούχους που τα έχουν τόσο ανάγκη».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *