ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΕΤΙΟΣ:ΥΠΕΓΡΑΨΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΕΡΓΟΜΠΕΤΟΝ ΑΒΕΤΕΘ ΣΠΥΡΟ ΓΑΛΟΠΟΥΛΟ ΤΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΝΔΕΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΩΝ ΠΕ ΡΟΔΟΠΗΣ ΚΑΙ ΕΒΡΟΥ

Ρεπορτάζ
Υπέγραψα με τον πρόεδρο της εταιρείας ΕΡΓΟΜΠΕΤΟΝ ΑΒΕΤΕΘ Σπύρο Γαλόπουλο τη σύμβαση για την κατασκευή του δρόμου που θα συνδέει το παραλιακό μέτωπο των Περιφερειακών Ενοτήτων Ροδόπης και Έβρου.
Για το έργο αυτό είχαμε εξασφαλίσει αρχικά πόρους 13,6 εκατομμυρίων ευρώ από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας.
Η σύμβαση που υπογράψαμε είναι ύψους 6,8 εκατομμυρίων ευρώ και προβλέπει την ολοκλήρωση του έργου σε διάστημα 30 μηνών από την έναρξη κατασκευής, η οποία αναμένεται άμεσα.
Ο δρόμος θα έχει μήκος 14 χιλιομέτρων, θα ξεκινάει νότια της Μαρώνειας, θα διέρχεται από το αρχαίο θέατρο, θα διασχίζει την περιοχή της Μαρμαρίτσας και τα τείχη της αρχαίας Ισμάρας, θα συνεχίζει πάνω από την παραλία Πετρωτών και τον αρχαιολογικό χώρο Μεσημβρίας-Ζώνης και θα καταλήγει στον υπάρχοντα δρόμο προς Δίκελλα και Μάκρη.
Στα τμήματα όπου δεν υπάρχουν αρχαιολογικοί περιορισμοί θα έχει πλάτος 6,5 μέτρα, ενώ σε σημεία όπου υπάρχουν αρχαιολογικά ευρήματα το πλάτος θα προσαρμόζεται ανάλογα με τον διαθέσιμο χώρο.
Θα κατασκευαστούν τέσσερις χώροι στάθμευσης (νότια της Μαρώνειας, στα Μακρά Τείχη, στη Σύναξη και στη διασταύρωση προς Άγιο Ευγένιο) καθώς και δύο φωταγωγημένοι ισόπεδοι κόμβοι (στις διασταυρώσεις με τους δρόμους Μαρώνεια – Άγιο Χαράλαμπο και Πετρωτά – παραλία Πετρωτών).
Από το πάρκινγκ νότια της Μαρώνειας μέχρι το αρχαίο θέατρο θα κατασκευαστεί πεζόδρομος μήκους 1,4 χιλιομέτρου και πλάτους 2 μέτρων.
Για την απορροή των υδάτων ο δρόμος θα διαθέτει συνολικά 78 τεχνικά, ενώ θα κατασκευαστεί και μία γέφυρα ανοίγματος 28,5 μέτρων.
Κάνουμε έτσι ένα σημαντικό βήμα για την οικονομική και τουριστική ανάπτυξη της παραλιακής ζώνης Ροδόπης-Έβρου με σεβασμό στο περιβάλλον και στην ιστορική της κληρονομιά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *