ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΕΤΙΟΣ:ΥΠΟΓΡΑΨΑΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΗ ΑΕ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ 2 ΜΕΤΑΞΥ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΟΞΟΤΩΝ

Ρεπορτάζ
Υπογράψαμε σήμερα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΒΕΤΕ Γιώργο Μαρκογιαννάκη και τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΗ ΑΕ Χρήστο Στεφανή τη σύμβαση του έργου που θα αναβαθμίσει το επίπεδο της οδικής ασφάλειας σε τμήματα της Εθνικής Οδού 2 μεταξύ της Ξάνθης και των Τοξοτών.
Για τη χρηματοδότηση του έργου είχαμε δεσμεύσει αρχικά πόρους 6,4 εκ. € από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας, το ύψος της σύμβασης όμως ανήλθε τελικά στα 2,7 εκ. € μετά την έκπτωση 57,8% που υπήρξε κατά τη διαγωνιστική διαδικασία.
Ανοίγει λοιπόν ο δρόμος για την έναρξη των εργασιών σε 3 τμήματα συνολικού μήκους 9 χιλιομέτρων:
– 3,7 χιλιόμετρα, στην περιοχή της διασταύρωσης της εθνικής οδού με την επαρχιακή οδό προς Τοξότες
– 3,8 χιλιόμετρα από τη διασταύρωση της Βιομηχανικής Περιοχής μέχρι το σημείο όπου η εθνική οδός περνάει πάνω από τη γραμμή του ΟΣΕ
– 1,5 χιλιόμετρο στην περιοχή όπου η εθνική οδός παρακάμπτει την Ξάνθη μέχρι την έξοδο προς Κομοτηνή
Οι εργασίες περιλαμβάνουν ανακατασκευή του οδοστρώματος και τοποθέτηση αντιολισθηρού τάπητα, τοποθέτηση νέας σήμανσης και καινούργιων στηθαίων ασφαλείας και αντιμετώπιση της βλάστησης κατά μήκος του δρόμου.
Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν σε διάστημα 24 μηνών από την έναρξή τους.
Μαζί μας στην υπογραφή της σύμβασης ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης
Νίκος Ευφραιμίδης
, ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών
Δημήτρης Γαλανόπουλος
, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Διεθνών Σχέσεων
Κωνσταντίνος Κουρτίδης
, ο περιφερειακός σύμβουλος Ξάνθης
Dimitris Dontsos
, ο Γενικός Διευθυντής Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας και η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της ΠΕ Ξάνθης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *