ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΟΤΟΛΙΑΣ:ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΕΚΤΡΩΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ

Παρακαλούμε στην επόμενη συνεδρίαση (13/07/2020) του Δημοτικού Συμβουλίου να θέσετε στα Π.Η.Δ. θέματα το παρακάτω κείμενο για έγκριση ή μη από το σώμα του Δημοτικού Συμβουλίου: 

«Η κυβέρνηση με το νόμο για τις διαδηλώσεις που ψήφισε την προηγούμενη εβδομάδα, δυνάμωσε την καταστολή. Ουσιαστικά ο νόμος αυτός στοχεύει στην απαγόρευση των διαδηλώσεων και των συγκεντρώσεων. Ένας νόμος που προωθεί νέα μέτρα περιορισμού, καταστολής και διάλυσης ενός βασικού δημοκρατικού δικαιώματος, το οποίο κατακτήθηκε με αιματηρούς αγώνες.

Το σύνολο των διατάξεων που περιέχει το νομοσχέδιο έρχονται να συμπληρώσουν το κατασταλτικό οπλοστάσιο του κρατικού μηχανισμού. Ο νόμος επιδιώκει να συκοφαντήσει τους αγώνες και να θέσει υπό απαγόρευση και περιορισμό κάθε κινητοποίηση, μέσα από διατάξεις – λάστιχο, που θα τις ερμηνεύουν οι αστυνομικές αρχές και οι άλλοι μηχανισμοί. Έχει στόχο να χειραγωγήσει το μυαλό, εμφανίζοντας τη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις ως κάτι εν δυνάμει “εγκληματικό” και “επικίνδυνο”.

Είναι ανυπόστατο ψέμα ότι οι διαδηλώσεις ευθύνονται για το κλείσιμο των καταστημάτων όπως με ευκολία ακούγεται προκειμένου να δικαιολογηθεί αυτό το τερατούργημα. Κλειστά μαγαζιά άλλωστε υπάρχουν σε κάθε γειτονιά και σε κάθε πόλη της χώρας χωρίς να γίνονται διαδηλώσεις. Για τα λουκέτα των μαγαζιών και για τη μειωμένη αγοραστική δυνατότητα των εργαζομένων ευθύνεται η πολιτική που σαρώνει τους μισθούς και τις συντάξεις, η ανεργία, οι ελαστικές σχέσεις κτλ.

Είναι άκρως απαραίτητο οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, η νεολαία να συνεχίσουν να διαδηλώνουν πιο μαζικά και αποφασιστικά. Είναι ο μόνος δρόμος για να υπερασπιστούν τη ζωή τους και των οικογενειών τους απέναντι στην επίθεση που δέχονται καθημερινά, για το δικαίωμα στην εργασία, στην αξιοπρέπεια.

Οι εμπνευστές του νόμου να γνωρίζουν πως οι εργαζόμενοι δεν πρόκειται να κάνουν πίσω! Θα ματαιώσουν στην πράξη κάθε προσπάθεια που έχει στόχο να τους βάλει φίμωτρο.

Καταδικάζουμε το νόμο για τις διαδηλώσεις!

Οι αγώνες δεν μπαίνουν στο γύψο!»

Καβάλα 10-07-2020

ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

ΠΟΤΟΛΙΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *