ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΟΤΟΛΙΑΣ:ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ρεπορτάζ

 

ΚΑΒΑΛΑΣ

ΠΡΟΣ: ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ κ. Κ. ΠΕΦΑΝΗ

ΚΟΙΝ.: 1. ΔΗΜΑΡΧΟ κ. Θ. ΜΟΥΡΙΑΔΗ

  1. ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ
  2. ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ

ΘΕΜΑ: «ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ»

 

κ. Πρόεδρε,

 

Η Κυβέρνηση από την αρχή της πανδημίας covid -19 δεν προχώρησε στο σπάσιμο των τμημάτων σε 15 μαθητές, στο διορισμό μόνιμων εκπαιδευτικών και υπαλλήλων καθαριότητας, στην ύπαρξη σχολιάτρου, με αποτέλεσμα τα γυμνάσια – λύκεια αρχικά και στη συνέχεια τα δημοτικά, να θεωρηθούν χώροι μετάδοσης του ιού και να κλείσουν και να επιλεγεί τελικά η τηλεκπαίδευση.

Κι ενώ η κυβέρνηση είχε τόσους μήνες να προετοιμάσει το “σύστημα” ώστε να δεχτεί τον όγκο των μαθητών που θα συμμετείχαν στην τηλεκπαίδευση, διαπιστώθηκε η μη επάρκεια του, με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς να μην μπορούν να πράξουν ομαλά την εκπαιδευτική διαδικασία, στο βαθμό που αυτή επιτυγχάνεται με την εξ αποστάσεως διδασκαλία, η οποία σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αντικαταστήσει, έστω και στο ελάχιστο, την δια ζώσης επαφή δάσκαλου-μαθητή.

Ωστόσο, ακόμη κι αν τελικά το σύστημα προχωρήσει χωρίς προβλήματα, η άνιση πρόσβαση στη γνώση παραμένει. Ήδη, από το προηγούμενο σχολικό έτος, ένα μεγάλο σχετικά ποσοστό μαθητών αδυνατούσε να συμμετάσχει  στα τηλεμαθήματα, καθώς δε διέθετε σύνδεση ίντερνετ ή συσκευές όπως τάμπλετ και υπολογιστή, ένα πρόβλημα που παραμένει και την τρέχουσα σχολική περίοδο.

Γνωρίζουμε ότι πολλά παιδιά και στο δήμο μας εξακολουθούν να μην έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τα διαδικτυακά μαθήματα, επειδή οι οικογένειές τους δεν μπορούν να τους εξασφαλίσουν τα μέσα (σύνδεση στο διαδίκτυο, υπολογιστή-τάμπλετ). Σε πολλές περιπτώσεις χρησιμοποιούνται κινητές τηλεφωνικές συσκευές για τη τηλεκπαίδευση, γεγονός που δυσχεραίνει την παρακολούθηση του μαθήματος.

Καλούμε τη διοίκηση του Δήμου, το σύνολο του Δημοτικού Συμβουλίου:

  • να προχωρήσει άμεσα στην καταγραφή των αναγκών σε εξοπλισμό για τηλεκπαίδευση. Οι διευθύνσεις των σχολείων, οι Σύλλογοι Γονέων γνωρίζουν τις ελλείψεις.
  • να κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε με ευθύνη της κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας,  να προμηθευτούν όλοι οι μαθητές –Β’θμιας και Α’θμιας–, που έχουν ανάγκη με τον απαραίτητο τεχνολογικό εξοπλισμό και τη σωστή διαδικτυακή υποστήριξη, ώστε να εξασφαλιστεί η ισότιμη πρόσβαση όλων των  μαθητών στη διαδικτυακή εκπαίδευση για όσο καιρό χρειαστεί.

Δεν είναι δυνατόν η κυβέρνηση να σκορπά αλόγιστα ποσά στα ΜΜΕ ή στους κλινικάρχες, αλλά για τη μόρφωση και την υγεία των μαθητών, των οικογενειών τους και των εκπαιδευτικών να αρνείται πεισματικά να διαθέσει χρήματα!

Καβάλα 18-11-2020

ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

ΠΟΤΟΛΙΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *