ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΟΤΟΛΙΑΣ:Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Ρεπορτάζ

 

 

ΚΑΒΑΛΑΣ

ΠΡΟΣ: ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ κ. Κ. ΠΕΦΑΝΗ

ΚΟΙΝ.: 1. ΔΗΜΑΡΧΟ κ. Θ. ΜΟΥΡΙΑΔΗ

  1. ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ
  2. ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ
  3. Μέλη ΔΣ Σχολικών Επιτροπών (Α/θμιας και Β/θμιας)
  4. Μέλη Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας

ΘΕΜΑ: «Η δημοτική αρχή να ενημερώσει άμεσα για την κατάσταση που επικρατεί μπροστά στο άνοιγμα των σχολείων τη Δευτέρα»

κ. Πρόεδρε,

Βρισκόμαστε στα πρόθυρα ενός τρίτου κύματος της πανδημίας σύμφωνα με τους επιστήμονες. Πέρα από όλες τις άλλες συνέπειες της διαχείρισης της πανδημίας, από τις πιο σημαντικές είναι η κατάσταση με τη λειτουργία των εκπαιδευτικών δομών. Συνέπειες που έχουν να κάνουν με τους κοινωνικούς, μορφωτικούς, ψυχολογικούς και παιδαγωγικούς παράγοντες που συντελούν στην εκπαιδευτική διαδικασία και τελικά επιδρούν στις παιδικές και νεανικές προσωπικότητες. Να ληφθεί υπόψη ότι η νεολαία ζει σε μια ασφυκτική κατάσταση από κάθε άποψη. Σε κρίσιμες ηλικίες χάνεται η συγκροτημένη επαφή με τη σχολική γνώση. Παρουσιάζονται φαινόμενα ψυχολογικής κόπωσης.

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες η κυβέρνηση ανακοίνωσε το άνοιγμα των σχολείων πρωτοβάθμιας και βρεφονηπιακών. Το θέμα δεν είναι βέβαια απλά η ανακοίνωση ημερομηνιών από τα Υπουργεία, αλλά η λήψη μέτρων για το ασφαλές άνοιγμα.  Το γεγονός ότι τα σχολεία ανοίγουν με δόσεις, αποτελεί ομολογία από την κυβέρνηση ότι δεν λαμβάνει ολοκληρωμένα και ουσιαστικά μέτρα.

Τα σχολεία δεν είναι απλά κτίρια. Είναι μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί, που έχουν υποστεί τις συνέπειες της πανδημίας. Νέα χρονιά, νέα επιστροφή στα σχολεία και στις αίθουσες, χωρίς καμία αλλαγή από την προηγούμενη φορά που οι μαθητές ήταν εκεί και που να δικαιολογεί το δίμηνο κλείσιμο που προηγήθηκε. Η κατάσταση αυτή οδηγεί γονείς στο δίλημμα μεταξύ της ανάγκης να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο και του φόβου από την έλλειψη μέτρων προστασίας της υγείας τους. Από τις ανακοινώσεις του υπουργείου το άνοιγμα γίνεται περίπου με τους ίδιους όρους του φθινοπώρου χωρίς να ικανοποιείται κανένα από τα αιτήματα των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των γονιών, που παλεύουν και διεκδικούν: επιπλέον αίθουσες για να αραιώσουν οι μαθητές στις τάξεις, προσλήψεις επιπλέον εκπαιδευτικού προσωπικού και μόνιμου προσωπικού καθαριότητας, μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ, ουσιαστική ιχνηλάτηση και μέτρα εκεί που εντοπίζονται κρούσματα.

Με βάση τα παραπάνω, θεωρούμε ότι η δημοτική αρχή είναι ανάγκη να ενημερώσει άμεσα για την κατάσταση που επικρατεί, τα προβλήματα που ανακύπτουν και το σχεδιασμό που υπάρχει για την αντιμετώπιση τους.

Καβάλα 09-01-2021

ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

ΠΟΤΟΛΙΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *