ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΟΤΟΛΙΑΣ:ΠΛΗΡΗ ΤΑΥΤΙΣΗ ΤΩΝ <<ΜΟΝΟΜΑΧΩΝ>> ΣΤΗΝ ΟΜΗΡΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΠΛΗΜΜΕΛΗ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Ρεπορτάζ

«ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΣΕ ΠΛΗΡΟΥΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ»

ΠΛΗΡΗΣ ΤΑΥΤΙΣΗ ΤΩΝ «ΜΟΝΟΜΑΧΩΝ»

ΣΤΗΝ ΟΜΗΡΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΣΤΗΝ ΠΛΗΜΜΕΛΗ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

 

Στη σημερινή (20/28-09-2020) Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ζητήσαμε να μπει σε ψηφοφορία η μετατροπή των 72 συμβάσεων μερικής απασχόλησης των καθαριστριών/των των σχολείων σε συμβάσεις πλήρους απασχόλησης.

Και ω του θαύματος, σε πλήρη και αγαστή συνεργασία του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, με το σύνολο των παρατάξεων στο Δημοτικό Συμβούλιο και των Δημοτικών Συμβούλων, ούτε συζήτηση έγινε για το φλέγον ζήτημα της καθαριότητας των σχολείων, ούτε σε ψηφοφορία φυσικά τέθηκε.

Για τη μη συζήτηση του θέματος και για το ότι δεν μπήκε σε ψηφοφορία την ευθύνη ανέλαβε ο Πρόεδρος, φυσικά με τη σύμφωνη γνώμη και του Δημάρχου.

Όσο δε για τους «μονομάχους», που τα πρωινά στα ΜΜΕ διασταυρώνουν τα ξίφη τους για το «καλό της Καβάλας», δεν έβγαλαν «άχνα», ήπιαν το αμίλητο νερό.

Γονείς, μαθητές, εργαζόμενοι στην καθαριότητα των Σχολείων πρέπει να βγάλουν τα συμπεράσματά τους.

Τίποτε δεν έχουν να περιμένουν από πολιτικές δυνάμεις που έχουν μετατρέψει το Δήμο σε χρήσιμο, καλά λαδωμένο γρανάζι της κεντρικής εξουσίας. Μιας μηχανής καλά μονταρισμένης, που όταν πρόκειται για την αντιμετώπιση των λαϊκών αναγκών δεν βρίσκονται χρήματα, λένε ότι δεν αντέχει η οικονομία. ‘Όταν όμως πρόκειται για τη χρηματοδότηση των μεγάλων επιχειρήσεων εκεί βρίσκεται πακτωλός εκατομμυρίων, που φυσικά με την άμεση και έμμεση φορολογία του κεντρικού κράτους, καθώς και με τα τέλη, τους δημοτικούς φόρους και τα χαράτσια, θα φορτωθεί στα γνωστά υποζύγια.         

 

Καβάλα 28-09-2020

ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

ΠΟΤΟΛΙΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *